Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ίλον Μασκ - Ο πιο «κακοπληρωμένος» CEO που ζει με δανεικά

Ίλον Μασκ – Ο πιο «κακοπληρωμένος» CEO που ζει με δανεικά

Τι δείχνουν οι μισθολογικές καταστάσεις της Tesla για τις αποδοχές του δισεκατομμυριούχου

Ο πιο κακοπληρωμένος CEO στο κόσμο φαίνεται ότι είναι ο Ίλον Μασκ της Tesla, οι αποδοχές του οποίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας ανήλθαν το 2020 στο απόλυτο μηδέν.

Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος, καθώς ο άνθρωπος που φιγουράρει στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, μπορεί να μην λαμβάνει μισθό, αλλά λαμβάνει δικαιώματα προαίρεσης μετοχών δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει η «σύμβαση εργασίας» του, η οποία υπεγράφη το 2018 και έγινε δεκτή από το Δ.Δ. της εταιρείας.

Τα stock options αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 22 δισ. δολάρια.

Μάλιστα, η Tesla είχε αναφέρει τι θα έπρεπε να λαμβάνει ο Μασκ ως εργαζόμενος, αν αμειβόταν με τον κατώτατο μισθό της Καλιφόρνιας. Για το 2019 η αμοιβή του θα έφτασε τα 23.760 δολάρια.

«Ωστόσο, ποτέ δεν αποδέχθηκε τον μισθό του» αναφέρει η εταιρεία, προσθέτοντας ότι «ξεκινώντας από τον Μάιο του 2019 κατόπιν αιτήματος του κ. Μασκ, εξαλείψαμε εντελώς την απόκτηση και τον υπολογισμό αυτού του βασικού μισθού».

Το μερίδιο του Μασκ στην Tesla αξίζει 171,3 δισεκατομμύρια δολάρια, υπολογίζοντας τόσο τις μετοχές όσο και τα δικαιώματα προαίρεσης.

Αλλά η πρακτική του να μην παίρνει μισθούς σε μετρητά τον ώθησε να δανειστεί επίσης σημαντικά. Η Tesla αναφέρει ότι 88 εκατομμύρια μετοχές του Μασκ στην Tesla έχουν δεσμευτεί ως εγγύηση «για να εξασφαλίσουν ορισμένα προσωπικά χρέη».

Αν και το συνολικό ποσό του δανεισμού του Μασκ δεν είναι γνωστό, αυτά τα 88 εκατομμύρια μετοχές αξίζουν σήμερα 63 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός των μετοχών που δεσμεύτηκαν ως εγγύηση μειώθηκε κατά 4 εκατομμύρια μετοχές από την προηγούμενη γνωστοποίηση της εταιρείας τον Απρίλιο.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024