Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανασχηματισμός - Οι εκπλήξεις στο Μαξίμου - Γιατί αργούν οι δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση

Ανασχηματισμός – Οι εκπλήξεις στο Μαξίμου – Γιατί αργούν οι δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση

Ο βασικός παράγοντας για τον χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός να κάνει δομικό ανασχηματισμό και να σχηματίσει εκλογική κυβέρνηση είναι η εξέλιξη της πανδημίας και της οικονομίας

Οι αλλαγές στην δομή και τους ρόλους του Μαξίμου είναι επακόλουθο της κρίσης με τις φωτιές αλλά και της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο βασικός παράγοντας για τον χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός πότε θα κάνει τον ανασχηματισμό είναι η εξέλιξη της πανδημίας και της οικονομίας. Και το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει θα είναι εκείνο που θα ολοκληρώσει τη θητεία της στο τέλος της τετραετίας , λένε οι γνωρίζοντες τις σκέψεις του πρωθυπουργού.

Αν δεν υπήρχαν οι πυρκαγιές ενδεχομένως να μην αποφάσιζε ο κ. Μητσοτάκης να κάνει τις αλλαγές σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, με ένα δομικό ανασχηματισμό πριν από τη ΔΕΘ.

Το σενάριο να κάνει ανασχηματισμό μετά την προ-ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις φωτιές στις 25 Αυγούστου και λίγο πριν τη ΔΕΘ, μάλλον έχει τελειώσει, αναφέρει επιτελής του κ. Μητσοτάκη στο in.gr, καθώς εκτιμά πως υπάρχουν διακυβεύματα που ακολουθούν που είναι σημαντικά

Θα κάνουμε παρέλαση για το ΟΧΙ με νέους υπουργούς;

Οι ρεαλιστές υπουργοί στο κυβερνητικό επιτελείο γνωρίζοντας τα δεδομένα κάνουν εκτιμήσεις ότι η δεύτερη φάση θα καθυστερήσει.

Και τούτο γιατί:

1.       Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και αποτελεί για την κυβέρνηση και τη χώρα το μεγάλο στοίχημα να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην κλείσουν λόγω κορωναϊού ώστε οι  οικογένειες και οι εργαζόμενοι να μπουν σε μια κανονικότητα.

2.       Θα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα αρωγής των πυροπλήκτων και τα έργα ενόψει χειμώνα και δεν θα πρέπει να διακοπεί ούτε ένα δευτερόλεπτο.

3.       Για τουλάχιστον 30 ημέρες ακόμη υπάρχει μάχη για τις πυρκαγιές και δεν μπορεί να υπάρξει καν σκέψη για τυχόν απόδοση ευθυνών. Ειδικά, για την Πολιτική Προστασία είναι δύσκολο να μετακινηθεί ο κ. Χαρδαλιάς αφού μαζί του έχει εκπονήσει το νέο σχέδιο αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης της.

4.       Οι αρχές Οκτωβρίου που πιάνουν τα «κρύα» αποτελούν το δεύτερο σημείο καμπής για τον κοροναϊό και το σύστημα θα δοκιμαστεί.

5.       Τα νέα προγράμματα με το πακέτο της ΕΕ θα αρχίσουν να τρέχουν από τον Οκτώβριο.

Πάντως, οι κινήσεις για την ανασύνθεση της δομής και των ρόλων στο στενό επιτελείο του πρωθυπουργού δείχνουν πως ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει δομικές αλλαγές.

Όμως, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση για μεγαλύτερου εύρους αναδιοργάνωση του στενού πυρήνα του επιτελείου του, καθώς μόνον η υφυπουργοποίηση Τριαντόπουλου ήταν αναμενόμενη, όλο το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης θα τρέχει για να δείξει αποτελεσματικότητα και έργο που θα βαρύνει στις απόψεις του πρωθυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση το σχήμα που θα επιλέξει και με πολιτικά κριτήρια και με τεχνοκρατικά και με γεωγραφικά θα είναι και εκλογικό. Δηλαδή, με αυτούς τους υπουργούς θα πάει στις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης.

Oι στενοί του συνεργάτες αναφέρουν πως είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός αλλά εκείνος θα αποφασίσει τον χρόνο.

Άλλωστε, ο ίδιος όπως σημειώνουν έχει την πλήρη εικόνα και για την οικονομία και τη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης. Και έτσι, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια βέβαιη πληροφορία καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει εκμηστηρευτεί ούτε σε πολύ στενούς του συνεργάτες κάποια σκέψη για το χρόνο ή τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Πάντως, υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν πως δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει, αν και συνήθως ο κ. Μητσοτάκης δίνει το στίγμα του δημοσίως, και στη ΔΕΘ να εμφανιστεί με τη νέα κυβέρνηση.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024