
ΚΙΝΑΛ – Επιθετική κίνηση της Τουρκίας η κράτηση Βαρυθυμιάδη
Την σύλληψη, κράτηση και απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, καταδίκασαν με δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ
Σε σχόλιό του για τη σύλληψη του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, καταδικάζει «την απαράδεκτη τουρκική κίνηση εναντίον του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Γ. Βαρυθυμιάδη».
Και προσθέτει: «Η κράτησή του είναι επιθετική κίνηση, στην οποία πρέπει άμεσα να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση».
Παράλληλα, την απέλαση του κ. Βαρυθυμιάδη από τις τουρκικές αρχές σχολίασε και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση.
Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε: «Καταδικάζουμε ρητά και απερίφραστα τη στάση της Τουρκίας απέναντι στον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Βαρυθυμιάδη. Οι τουρκικές αρχές, απαγορεύοντας την είσοδο του Γ. Βαρυθυμιάδη στην Τουρκία, λόγω των δηλώσεών του για τη Γενοκτονία των Ποντίων, επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα», προσθέτει.
Και κατέληξε: «Στις δημοκρατίες κανένας άνθρωπος δεν διώκεται για τα φρονήματά του».
- Κρήτη: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικων κοριτσιών
- Η FIFA διενεργεί έρευνα σε βάρος της Αργεντινής για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Μουντιάλ (vid)
- Οι συνωμοσιολόγοι «γιόρτασαν» την προσελήνωση του Apollo 11 πριν από 57 χρόνια
- Μουντιάλ 2026: Το μυθικό ποσό που μπαίνει στα ταμεία της FIFA από το Παγκόσμιο Κύπελλο – Ξεπεράστηκαν κατά πολύ οι προσδοκίες
- Καύσωνας, μωρά και μικρά παιδιά – Πώς θα τα προστατέψετε όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη
- Πώς σχεδιασμός και κουλτούρα κάνουν τις ελληνικές πόλεις πιο ζεστές – Τι λέει η Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Συμφώνου


