Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Αυτές είναι οι πιο ωραίες, κοντινές παραλίες

Θεσσαλονίκη – Αυτές είναι οι πιο ωραίες, κοντινές παραλίες

Κοντινές αποδράσεις σε μαγευτικές ακτές

Πλούσια σε ιστορία και φημισμένη για το μοναδικό της φαγητό, η Θεσσαλονίκη διαθέτει μια σειρά από όμορφες παραλίες στο κατώφλι της, από την Αγία Τριάδα έως την Άφυτο.

Βγες από την πόλη και συνδύασε την εξερεύνηση της αρχαίας ιστορίας με μια παραθαλάσσια απόδραση στην μαγευτική συμπρωτεύουσα.

Άφυτος

Είτε σου αρέσουν τα γεμάτα ζωντάνια μπαρ στην παραλία είτε ψάχνεις για μια μοναχική γωνιά, η παραλία της Αφύτου δεν θα σε απογοητεύσει. Αυτή η μεγάλη, αμμώδης παραλία βρίσκεται κάτω από ένα όμορφο χωριό ου φέρει το ίδιο όνομα και προσφέρει θέα στον Τορωναίο κόλπο και τη Σιθωνία, το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Τα νερά είναι ρηχά και πεντακάθαρα, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για οικογένειες. Η παραλία Άφυτος απέχει μία ώρα οδικώς από τη Θεσσαλονίκη και είναι επίσης προσβάσιμη με λεωφορείο από το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Σταθμός Θεσσαλονίκης.

Άγιος Μάμας

Γνωστό για το δημοφιλές φεστιβάλ συγκομιδής στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Άγιος Μάμας είναι ένα γραφικό χωριό με μεγάλη αμμώδη παραλία και ρηχά, καθαρά νερά με θέα στον Τορωναίο κόλπο. Μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης χερσονήσου της Χαλκιδικής, ο Άγιος Μάμας είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Θεσσαλονικείς και, ως εκ τούτου, διαθέτει όλες τις ανέσεις που μπορεί να αποζητήσεις. Για τους λάτρεις της ιστορίας, αξίζει μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου. Θα ενθουσιαστείς με αντικείμενα από τη Νεολιθική Περίοδο, καθώς και με το παλαιότερο νεκροταφείο της Εποχής του Χαλκού που βρέθηκε στην περιοχή.

Πλάκα

Αν και η Χαλκιδική είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για μια μέρα στην παραλία από τη Θεσσαλονίκη, ταξίδεψε προς την άλλη κατεύθυνση (δυτικά) για να ανακαλύψεις μια σειρά από ειδυλλιακά σημεία. Στους πρόποδες του Όλυμπου, σύμφωνα με το followgeaorge.gr η παραλία της Πλάκας είναι αναμφισβήτητα το καλύτερα διατηρημένο μυστικό της περιοχής. Κρυμμένο μέσα σε έναν γραφικό όρμο, αυτή η βοτσαλωτή έκταση είναι ιδανική αν επιδιώκεις να συνδυάσεις μια καλοκαιρινή εκδρομή στη θάλασσα αλλά και το θρυλικό βουνό.

Η Πλάκα βρίσκεται 90km νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης και είναι προσβάσιμη μέσα σε μια ώρα με το αυτοκίνητο. Το γραφικό χωριό Λιτόχωρο, στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου, απέχει μόλις λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο, ενώ το κοντινό φαράγγι του ποταμού, Ενιπέας, προσφέρει μια άλλη δελεαστική επιλογή για τους λάτρεις της πεζοπορίας.

Σάνη

Σκαρφαλωμένη σε λευκή άμμο μήκους 7 χλμ., η Σάνη είναι μια από τις πιο κομψές παραλίες που βρίσκεται ώρα από τη Θεσσαλονίκη και είναι γνωστή για τα κομψά εστιατόρια και τις μπουτίκ της.

Εδώ, μέσα σε ένα πυκνό πευκοδάσος, θα βρεις έναν θαυμάσιο συνδυασμό πολυτέλειας και φυσικής ομορφιάς, με απαράμιλλη θέα στο Αιγαίο και στον Όλυμπο. Εάν χρειάζεσαι λίγη περιποίηση, μην διστάσεις να επισκεφθείς για μια μέρα το σπα Sani Resort που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024