Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Πρόστιμα 62.250 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων

Κοροναϊός – Πρόστιμα 62.250 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων

Το τελευταίο 24ωρο, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 62.250 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε τρεις επιχειρήσεις, για μη τήρηση των μέτρων κατά του νέου κοροναϊού

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Πέμπτη 12.08.2021 συνολικά 190.306 ελέγχους και κατέγραψαν 166 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 62.250 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε τρεις (3) επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (105.572).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1.      Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων.

2.     Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Αττικής

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 300 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο) για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 300 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ σνακ-μπαρ) για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.800 ευρώ σε τέσσερα (4) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, beach bar) για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000 ευρώ (10×300 ευρώ) σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας από εννέα (9) εργαζόμενους και έναν (1) ιδιοκτήτη.

Περιφέρεια  Ηπείρου

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 300 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-ουζερί) για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 10.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνα) και αναστολή λειτουργίας για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες, για μη τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι (2η παράβαση).

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 5.000 ευρώ σε ένα φυσικό πρόσωπο για παραβίαση καραντίνας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 300 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος παντοπωλείου για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Περιφέρεια Κρήτης

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 1.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καντίνας για χρήση μουσικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Περιφέρεια  Ιονίων Νήσων

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200 ευρώ (4×300 ευρώ) σε τέσσερα (4) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια) για μη χρήση μάσκας από τρεις (3) ιδιοκτήτες και έναν (1) εργαζόμενο.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 5.000 ευρώ σε ένα φυσικό πρόσωπο για παραβίαση καραντίνας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900 ευρώ (5×150 ευρώ)+(1×150 ευρώ) σε πέντε (5) πελάτες ταξί για μη χρήση μάσκας και σε έναν (1) οδηγό λεωφορείου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500 ευρώ (4×300 ευρώ)+(1×300 ευρώ) για μη χρήση μάσκας από τρεις (3) εργαζόμενους και (1) έναν ιδιοκτήτη σε τρία (3) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόριο, σνακ-μπαρ, αναψυκτήριο) και σε ένα (1) πελάτη.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.600 ευρώ (12×300 ευρώ) για μη χρήση μάσκας από ισάριθμους πελάτες σε διάφορα καταστήματα (super market, τουριστικών ειδών).

Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία (1) σύλληψη του προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 2.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Επικράτεια

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.800 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Η ΕΛ.ΑΣ προέβη σε μία (1) σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου για παράβαση σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η ΕΛ.ΑΣ προέβη σε σύλληψη ενός (1) ατόμου για παραβίαση της καραντίνας.

Η ΕΑΔ διενήργησε ελέγχους σε πενήντα (50) αντικείμενα και σε 1.637 φυσικά πρόσωπα.

Η ΕΑΔ διενήργησε ελέγχους σε δασικές εκτάσεις στην Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών και εντατικοποίησης ελέγχου και περιφρούρησης των δασικών περιοχών της χώρας.

Βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ δύο (2) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 151 κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια, με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

Επιπροσθέτως, διενεργούνται έλεγχοι σε δασικές εκτάσεις της χώρας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών, με βασικό στόχο την αποτροπή οποιασδήποτε υπαίθριας δραστηριότητας που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, καθώς και τη διασφάλιση μη διέλευσης ή παραμονής φυσικών προσώπων και οχημάτων.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024