Φωτιά στην Ηλεία – «Καιγόμαστε βοήθεια ρε!!!» – Η παιδική ζωγραφιά που συγκινεί
Ο τρόμος και η απόγνωση της πύρινης λαίλαπας, μέσα από τη ζωγραφιά ενός μικρού κοριτσιού που είδε τον τόπο της να καίγεται
Μια αθώα παιδική ψυχή, που έζησε τον τρόμο των πυρκαγιών στις Πεύκες Ολυμπίας του νομού Ηλείας, αποτύπωσε με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο εκείνες τις στιγμές, αλλά και την καταστροφή των σπιτιών και της περιουσίας δικών της ανθρώπων.
«Καιγόμαστε βοήθεια ρεε!!!», οι λέξεις απόγνωσης του μικρού κοριτσιού, που αποτυπώνει στη ζωγραφιά της τόσο τη χαρά και την αγάπη για το δάσος πριν καεί, όσο και τη λύπη και τον φόβο μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.
Ήταν μια στιγμή έντονης συγκίνησης για όλους, για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια και την περιουσία τους, αλλά και για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που περιόδευε στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας και στην οποία προσφέρθηκε η ζωγραφιά του παιδιού.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους που ήταν παρόντες, η κυρία Γεννηματά δάκρυσε όταν πήρε τη ζωγραφιά από το μικρό κορίτσι.
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
- Η απίθανη αντίδραση του Λιονέλ Σκαλόνι στο 3-2 της Αργεντινής (vid)
- «Σε ποιον ανήκει ο μπακλαβάς;» – Στην UNESCO προσέφυγε η Τουρκία
- Ξεκίνησε προετοιμασία ο Άρης: «Κλικ» από την πρώτη προπόνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442