Συγκλονίζει η μαρτυρία πυροσβέστη ο οποίος περιγράφει το πως βίωσε την επέλαση της πύρινης λαίλαπας, χάνοντας το σπίτι του την ώρα που εκείνος έσβηνε την φωτιά σε σπίτια των συγχωριανών του

Τις δύσκολες ώρες που έζησε κατά τη διάρκεια της φωτιάς στην Εύβοια περιέγραψε ένας πυροσβέστης που είδε το σπίτι του να γίνεται στάχτη την ώρα που επιχειρούσε στο χωριό Κουρκουλούς.

Ο κ. Κώστας, ο οποίος μίλησε στο eviathema.gr, μένει στα Κεράμια στη Βόρεια Εύβοια και εργάζεται ως πυροσβέστης. Επί ημέρες βρισκόταν στα πύρινα μέτωπα της φωτιάς, ενώ την ώρα που η φωτιά πλησίαζε το χωριό του ο ίδιος είχε κληθεί να συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Κουρκουλούς.

Ο πυροσβέστης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την μέρα που κάηκε, εγώ έδινα μάχη για τους συμπολίτες μου στο χωριό Κουρκουλούς. Δυστυχώς τα μέτωπα ήταν πολλά και τα πυροσβεστικά λίγα, αν υπήρχαν δυνάμεις και σε αυτό το χωριό αυτό εξ αρχής, πιστεύω θα είχαν σωθεί όλα τα σπίτια. Οι κάτοικοι, οι πιο πολλοί ηλικιωμένοι φύγανε, με αποτέλεσμα να μην μείνει κανένας να την σβήσει».

Ως αποτέλεσμα το δικό του σπίτι ήταν ένα από τα δεκάδες που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr