Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές, μίλησε ο Νάσος Ηλιόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή τη στιγμή η σκέψη μας είναι σε αυτούς που βρίσκονται στο πεδίο και δίνουν τη μάχη και στους χιλιάδες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται. Η αντιπυρική περίοδος είναι μπροστά μας. Τέτοιες μέρες πέρυσι στην Εύβοια είχαμε θρηνήσει 8 συμπολίτες μας που είχαν πνιγεί από πλημμύρες μετά από φωτιές. Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν ζητάμε παραιτήσεις, γιατί δεν ζητάς από ένα σκιάχτρο να παραιτηθεί.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για κατάρρευση του επιτελικού κράτους και ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που είδε ποτέ η χώρα. Το ζήτημα πλέον είναι η οικονομική καταστροφή για τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών.

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ανοιχτά μέτωπα, να προχωρήσουμε την αντιπλημμυρική προστασία αυτών των περιοχών και να ανοίξουμε τη συζήτηση για την επόμενη μέρα», ανέφερε.

Έχουμε κυριολεκτικά μία περιοχή που έχει σβηστεί από τον χάρτη, τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Ειπώθηκε μία συγγνώμη και κανένας δεν κατανόησε τον λόγο γιατί ειπώθηκε αυτή η συγγνώμη. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε την επόμενη ημέρα ότι έγιναν όλα καλά. Με αυτή την έννοια εάν ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να έχει υφυπουργούς και υπουργούς που αλληλοσυγχαίρονται και θεωρούν ότι όλα πάνε καλά, είναι δικό του πρόβλημα», είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς οι άνθρωποι αυτοί δεν γίνεται να χρωστάνε στο Κράτος.

«Δεν θα ζητήσουμε εκλογές όσο η υγειονομική κατάσταση είναι αυτή που είναι»

«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με συγκεκριμένες προτάσεις και να συζητήσουμε για την οικονομική κρίση», είπε ο κ. Ηλιόπουλος. «Όταν καταργείς τους δασικούς χάρτες, κλείνεις το μάτι σε όσους σκοπεύουν να καταπατήσουν δασικές εκτάσεις. Εμείς είμαστε εδώ με προτάση για την προστασία της ζωής των ανθρώπων, την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας και να ανοίξουμε την κουβέντα για τον κλιματικό νόμο».

«Δεν θα ζητήσουμε εκλογές όσο η υγειονομική κατάσταση είναι αυτή που είναι. Όποιος νομίζει ότι τελειώσαμε με τον κοροναϊό, πρέπει να το ξανασκεφτεί. Το να λέγαμε ότι ο κόσμος θα συνωστιστεί σε μία εκλογική διαδικασία, είναι ανεύθυνο. Οι ευθύνες θα καταλογιστούν, τίποτα δεν θα ξεχαστεί», δήλωσε.

«Η βοήθεια που θα δοθεί δεν μπορεί να έχει χαρακτήρα δανείου. Επιμένουμε ότι πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Το κλειδί είναι εάν θα έχουμε το κουράγιο ως πολιτικό σύστημα να ακούσουμε την τοπική κοινωνία, εάν δηλαδή θα καταθέσουν προτάσεις».

«Περιμένουμε να ακούσουμε από τον Πρωθυπουργό ότι θα αλλάξει η Πολιτική Προστασία»

«Αυτό που θα έπρεπε να ακούσουμε αυτή τη στιγμή πως θα αλλάξει η Πολιτική Προστασία, το ποια θα είναι η πολιτική της κυβέρνησης στο επόμενος διάστημα στην διαχείριση της κλιματικής κρίσης και το πως θα στηριχτούν οι άνθρωποι που είδαν να καταστρέφεται η ζωή τους».

«Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται καλά με το επιτελείο του, είναι δικό του πρόβλημα. Όποια παραίτηση και να κάνει ο Πρωθυπουργός δεν γλιτώνει από την ευθύνη που τον βαραίνει», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr