Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσέλσι-Βιγιαρεάλ – Σούπερ Καπ με φόντο τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Τσέλσι-Βιγιαρεάλ – Σούπερ Καπ με φόντο τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει απόψε το βράδυ (11/8, 22:00, MEGA) τη Βιγιαρεάλ για το Σούπερ Καπ, με τον πρώτο τίτλο της σεζόν να βρίσκει κάτοχο πριν από την επίσημη έναρξη των πρωταθλημάτων

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, κοντράρεται απόψε το βράδυ (11/8, 22:00, MEGA) με την κάτοχο του Europa League, Βιγιαρεάλ, στο Γουίνσον Παρκ του Μπέλφαστ για το Σούπερ Καπ.

Έτσι, το πρώτο τρόπαιο της σεζόν δίδεται πρόωρα, καθώς οι επίσημες υποχρεώσεις στα πρωταθλήματα των ομάδων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

London calling Τούχελ

Η Τσέλσι προέρχεται από μια ονειρική πορεία στο Champions League, κατακτώντας εντέλει και το βαρύτιμο τρόπαιο, και ευελπιστεί στη φετινή σεζόν για επανάληψη του περσινού επιτεύγματος, αλλά και το βασικό στόχο της, την Premier League. Η λονδρέζικη ομάδα ξεκίνησε στους ομίλους με αντιπάλους τις Σεβίλλη, Κρασνοντάρ και Ρεν, και στις οποίες αποκόμισε 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλου σε συνολικά 6 αγώνες.

Στη φάση των «16» η Τσέλσι αντιμετώπισε την Ατλέτικο Μαδρίτης με την οποία έκανε το 2/2, κερδίζοντάς την με 1-0 και 2-0 στον επαναληπτικό. Στο μεταξύ, η αγγλική ομάδα βρισκόταν σε αναβρασμό έπειτα και από την απόλυση του Φρανκ Λάμπαρντ, με τον Τόμας Τούχελ να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας και να την οδηγεί στην κατάκτηση του τροπαίου.

Η ομάδα, υπό την ηγεσία του γερμανού προπονητή, κατάφερε με τη βοήθεια τού εκτός έδρας γκολ να περάσει και το εμπόδιο της Πόρτο στα προημιτελικά, και να βρεθεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σημειώνοντας ένα ακόμη θαύμα στην εκπληκτική πορεία της. Στον τελικό του Champions League αναμετρήθηκε με τη Μάντσεστερ Σίτι, την οποία κέρδισε με 1-0 και κατέκτησε τον τίτλο.

Τα κίτρινα υποβρύχια της Ευρώπης

Από την άλλη πλευρά, η Βιγιαρεάλ, κατέκτησε πρώτη φορά στην ιστορία της το Europa League στο Γκντανσκ της Πολωνίας αι έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του θεσμού. Η πορεία της στο Γιουρόπα δεν έμεινε και τόσο ξεκάθαρα στη μνήμη των αντιπάλων της, ωστόσο αυτοί που δε θα ξεχάσουν την ισπανική ομάδα είναι οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάινεντ, και δη ο Νταβίντ Ντε Χέα.

Η Βιγιαρεάλ βρέθηκε εξαρχής στους ομίλους του Europa League με αντιπάλους τις Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σίβασπορ και Καραμπάχ. Στον όμιλο Θ’ η Βιγιαρεάλ πέρασε πανηγυρικά με 5 νίκες και μία ισοπαλία. Στη φάση των 32 και των 16, των νοκ άουτ αγώνων, απέκλεισε τις Σάλσμπουργκ και Ντιναμό Κιέβου, και φθάνοντας στα προημιτελικά αποτελείωσε άλλη μία Ντιναμό, αυτήν τη φορά από το Ζάγκρεμπ.

Στα ημιτελικά βρέθηκε να κοντράρεται με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, Άρσεναλ, την οποία νίκησε με 2-1.

Στον τελικό του Γκντανσκ με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την έκπληξη κερδίζοντας στα πέναλτι τους Κόκκινους Διαβόλους και κατακτώντας το τρόπαιο. Ο τελικός εξελίχθηκε σε μάχη τερματοφυλάκων, καθώς μοιραίος για λογαριασμό των Μπέμπηδων στάθηκε ο Νταβίντ ντε Χεα, ο οποίος αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, δίνοντας στη Βιγιαρεάλ την ευκαιρία να πανηγυρίσει έξαλλα την κατάκτηση του Europa League.

Στο σημερινό ματς, από άποψη δυναμικής, η ομάδα του Τούχελ θα κατέβει στο γήπεδο με όσους βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ωστόσο δε θα υπολογίζει στους παίκτες που επέστρεψαν πρόσφατα από τις διακοπές τους λόγω του Euro. Η Βιγιαρεάλ βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση και προσδοκά ένα ακόμη θαύμα, ωστόσο η Τσέλσι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της φετινής σεζόν.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024