Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Γορτυνία - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Εκκενώθηκαν συνολικά 21 οικισμοί

Φωτιά στη Γορτυνία – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Εκκενώθηκαν συνολικά 21 οικισμοί

Έχουν καεί 15 σπίτια στο χωριό Πυρρή

Μάχη με τις φλόγες έδιναν καθ’όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά στη Γορτυνία, ώστε να περιορίσουν τις εστίες που καίνε κοντά στους οικισμούς.

Παράλληλα, κάτοικοι που είχαν παραμείνει στους οικισμούς, οι οποίοι είχαν εκκενωθεί από χθες το απόγευμα, πραγματοποιούσαν συνεχείς περιπολίες, προκειμένου να εντοπίζουν εστίες φωτιάς. Όπου τις εντόπιζαν, τις αντιμετώπιζαν με δικά τους μέσα ή ειδοποιούσαν την Πυροσβεστική.

Την ίδια ώρα, το μέτωπο της φωτιάς βρισκόταν γύρω από τις περιοχές Φαναράκι, Καστράκι, Πυρρή, Λώτη, Λιοδώρα, Χρυσοχώρι, Δάφνη και κυρίως σε δύσβατα σημεία.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν.

Παράλληλα, τα μηχανήματα έργου που βρίσκονται στη Γορτυνία αναμένεται να συνεχίσουν τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, αφενός για να βοηθήσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην αντιμετώπιση της φωτιάς αφετέρου για να μην προχωρήσει το πύρινο μέτωπο προς το όρος Μαίναλο.

Έχουν καεί 15 σπίτια στο χωριό Πυρρή

Νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, δόθηκε εντολή για μαζική εκκένωση οικισμών, καθώς μέσω του 112 ενημερώθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 19 οικισμών καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα, έπειτα από τις αναζωπυρώσεις. Λίγο μετά τις οκτώμισι το βράδυ της Τρίτης οι φλόγες  είχαν φτάσει στο χωριό Πυρρή.

Οι ζημιές που προκάλεσες η φωτιά στο Πυρρή είναι μεγάλες καθώς πολλά σπίτια όπως μεταδίδει το ilialive.gr, παραδόθηκαν στις φλόγες.

Φωτό από Patris news

Εκκενώθηκαν 21 οικισμοί

Yπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες απογευματινές ώρες χθες έχουν εκκενωθεί προληπτικά, λόγω της φωτιάς, συνολικά 21 οικισμοί.

Πρόκειται για τους οικισμούς Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Οχθια, Αετοράχη, Καλλιάνι, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πυρρής, Αγιος Ιωάννης, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι, Φαναράκι, Λιβαδάκι και Καπελλίτσα.

Φωτό από Patris news

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείτο το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάτοικοι που δεν έφυγαν από τους οικισμούς, διότι ήθελαν να προστατεύουν τις περιουσίες τους και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς. Ωστόσο υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια, αποθήκες, αγροικίες, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ ολόκληροι οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024