Τουρισμός για Όλους – Αναδείχθηκαν οι νέοι δικαιούχοι
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος», η ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των νέων δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»
Αναδείχθηκαν μέσω κλήρωσης οι νέοι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 και ώρα 12:30, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος», η ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των νέων δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».
Πλέον, έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αποτελεσμάτων της κλήρωσης και θα ακολουθήσει η απόδοση των διατακτικών (vouchers) στους δικαιούχους/ωφελούμενους.
Στην κλήρωση συμμετείχαν 309.295 έγκυρες αιτήσεις πολιτών, όπως αυτές καταχωρήθηκαν στον οριστικό πίνακα αιτηθέντων και αποδόθηκαν 35.120 vouchers σε 61.850 ωφελούμενους για καταλύματα, καθώς και 35.732 vouchers σε 66.501 ωφελούμενους για τουριστικά γραφεία, βάσει των διαθέσιμων κονδυλίων του προγράμματος για το 2021 και του συνολικού σχεδιασμού.
Συνολικά, αποδόθηκαν 70.852 vouchers σε 128.351 νέους ωφελούμενους του προγράμματος, που προστίθενται στα 423.751 vouchers σε 753.559 ωφελούμενους που αποδόθηκαν το 2020.
Μέχρι σήμερα, έχουν χρησιμοποιηθεί 33.822 διατακτικές (e-voucher) από 67.860 ωφελούμενους.
Δείτε τον κατάλογο των κληρωθέντων ωφελούμενων μελών του προγράμματος στον ιστότοπο του Υπουργείου Τουρισμού και στην πλατφόρμα tourism4all.gov.gr.
Το e-voucher θα λαμβάνεται με τη χρήση των κωδικών TAXISnet μέσω της πλατφόρμας.
Η εξαργύρωση των νέων διατακτικών (e-vouchers) μπορεί να ξεκινήσει άμεσα σε όλη τη χώρα.
Η αρμόδια υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε σχετικά: «Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρα λόγω της πανδημίας και των καταστροφικών πυρκαγιών, συνεχίζουμε και διευρύνουμε το πρόγραμμα ‘Τουρισμός για λους’. Στόχος μας είναι η μέγιστη δυνατή ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος της χώρας, ταυτόχρονα με τη στήριξη της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατεξοχήν ωφελούμενοι του προγράμματος είναι η μέση ελληνική οικογένεια και οι νέοι. Με την απόδοση των 70.852 διατακτικών στους 128.351 νέους ωφελούμενους, το Υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί το σχεδιασμό του και ανταποκρίνεται με πράξεις στις προκλήσεις της δύσκολης τουριστικής περιόδου που διανύουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία απέναντι στις αντιξοότητες, ώστε να βγούμε από την κρίση με πλεόνασμα προοπτικής για τον ελληνικό τουρισμό και τους ανθρώπους του».
- Ρουμάνοι: «Κάνει σκέψεις αποχώρησης ο Ραζβάν Λουτσέσκου»
- «Εδώ βρίσκεται ο λόγος που έκανα ότι έκανα» – Τι γράφουν τα σημειώματα που άφησε ο 89χρονος που τραυμάτισε 5 άτομα
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα Αμπελώνα από τον Δήμο Πύργου
- Markos by Night: Το γέλιο επιστρέφει και αυτό το Σάββατο
- Το προφίλ του 89χρονου που τραυμάτισε 5 άτομα σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας
- Πηγές της Περιφέρειας υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόθεση τα Προσφυγικά να επιστραφούν ως χώροι κοινωνικής κατοικίας
- Υποκλοπές: Η δεύτερη αρχειοθέτηση και οι επόμενες κινήσεις των πρωταγωνιστών – Κλειδί η δίκη στο Εφετείο και οι νέες μηνύσεις που… ψήνονται
- Μια νύχτα μόνο: Αποκαλύψεις που φέρνουν τα πάνω κάτω
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442