Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Εύβοια - Σε απόγνωση οι ρητινοκαλλιεργητές της Εύβοιας - «Χάσαμε τη δουλειά μας»

Φωτιά στην Εύβοια – Σε απόγνωση οι ρητινοκαλλιεργητές της Εύβοιας – «Χάσαμε τη δουλειά μας»

«Είμαστε 800 οικογένειες που μένουμε στο δρόμο, μόνο από τους ρετσινάδες. Για εμάς τελείωσε οριστικά η δουλειά μας»

Για την ανείπωτη καταστροφή με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ρητινοκαλλιεργητές στην Εύβοια, οι οποίοι πέρα από τις περιουσίες τους, έχασαν και τις δουλειές τους, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο πρόεδρος ρητινοκαλλιεργητών, Ευάγγελος Γεωργαντζής.

«Πραγματικά αυτό που έχουμε βιώσει στην Εύβοια είναι ό,τι πιο τραγικό. Η κατάσταση ήταν πραγματικά όπως την έχουν περιγράψει όλοι οι πολίτες, τραγική. Η φωτιά μας έκανε τη χάρη τις δύο πρώτες ημέρες και πήγαινε αργά, σα χελώνα. Χωρίς αέρα. Προσπαθούσαμε να σβήσουμε τη φωτιά με 18 πυροσβεστικά οχήματα. Αυτή ήταν όλη η δύναμη στην Εύβοια τις πρώτες ημέρες. Μας άφησαν στο έλεος. Η Πολιτική Προστασία γυρνούσε με σειρήνες τα χωριά. Γέμισε ο τόπος με τζιπ, αλλά πυροσβεστικά δεν είχαμε», είπε ο κ. Γεωργαντζής.

«Είμαστε 800 οικογένειες που μένουμε στο δρόμο, μόνο από τους ρετσινάδες. Για εμάς τελείωσε οριστικά η δουλειά μας. Άνθρωποι που είναι 45 και 50 ετών, δεν έχουν τη δύναμη να πάνε που; Σε τι ειδικότητα; Που να δουλέψουν; Το να μου δώσει η πολιτεία 100% αποζημίωση, θα είναι για ένα χρόνο. Στην Εύβοια θα ξανάρθετε το επόμενο διάστημα, όταν θα πνιγόμαστε», συνέχισε ο ίδιος.

«Έχουμε στο πρόγραμμά μας σαν σωματείο να παλέψουμε για να μη φύγει ούτε ένας από τον τόπο του. Θα ζητήσουμε από την πολιτεία να φτιάξουμε σωστά το δάσος χαλεπίου πεύκης. Οι δασεργάτες όλοι πρέπει με τη στήριξη της πολιτείας να μείνουν μέσα στο δάσος, και να φτιάξουμε ένα υγιές δάσος να παραδώσουμε στα παιδιά μας», κατέληξε ο κ. Γεωργαντζής.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024