Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιές - Δύσκολη η κατάσταση στη Γορτυνία - Καλύτερα τα πράγματα στον Δήμο Μεγαλόπολης

Φωτιές – Δύσκολη η κατάσταση στη Γορτυνία – Καλύτερα τα πράγματα στον Δήμο Μεγαλόπολης

«Η φωτιά έχει πλησιάσει κοντά στους οικισμούς, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, αλλά υπάρχουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τις κατοικημένες περιοχές», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος

«Δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας, που πέρασε από την Νεμούτα της Ηλείας», είπε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, προσθέτοντας ότι «οι εστίες είναι πολλές».

Μάλιστα, όπως επiσήμανε, «η φωτιά έχει πλησιάσει κοντά στους οικισμούς, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, αλλά υπάρχουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τις κατοικημένες περιοχές».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «επιχειρούν πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ αναμένονται επιπλέον επίγειες δυνάμεις από χώρες που έχουν αποστείλει βοήθεια στην Ελλάδα».

Σχετικά με το δεύτερο πύρινο μέτωπο, στην περιοχή του Δήμου της Μεγαλόπολης, όπου η φωτιά πέρασε από την περιοχή Μέπλεια της Μεσσηνίας, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «εκεί η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά υπάρχει πάντα επιφύλαξη, σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών».

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Τσεχία

Φωτό από kalimera-arkadia.gr

Τη στιγμή που η Γορτυνία δοκιμάζεται τα τελευταία 24ωρα με τις καταστροφικές πυρκαγιές, στην προσπάθεια κατάσβεσης θα συνδράμουν και δυνάμεις από την Τσεχία. Πρόκειται για δυνάμεις που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα από τη Τσεχία.

Αυτό είχε προαναγγείλει από χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς και σήμερα το μεσημέρι (Δευτέρα, 9.8/2021) οι δυνάμεις έφτασαν στο Δωδεκάμετρο και με τη συνοδεία της αστυνομίας οδηγούνται στα σημεία που θα χρειαστεί να συνδράμουν.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024