Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοί είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που αλλάζουν τον Ολυμπιακό

Αυτοί είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που αλλάζουν τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός διαθέτει σπουδαίους παίκτες σε όλες τις γραμμές, αλλά Ελ Αραμπί και Εμβιλά είναι οι παίκτες που αλλάζουν τόσο δραστικά το πρόσωπο της ομάδας

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για τον επαναληπτικό… τελικό με τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία, για τον 3ο προκριματικό του γύρο του Champions League.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, έγιναν και τα επίσημα τεστ της UEFA.

Με τους Πειραιώτες να μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Με τον Πέδρο Μαρτίνς να ετοιμάζει αλλαγές, τόσο στον σχηματισμό όσο και στα πρόσωπα που θα επιλέξει για το αρχικό σχήμα. Επενδύοντας «σε αυτούς που ξέρει και εμπιστεύεται».

Εάν υπάρχει, ωστόσο, ένας παίκτης που ο Μαρτίνς «ξέρει και εμπιστεύεται», αυτός δεδομένα είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποδείξει στο πέρας των χρόνων ότι αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές σταθερές του Ολυμπιακού.

Ένας παίκτης κορυφαίου επιπέδου, από τους καλύτερους σκόρερ που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Ελ Αραμπί, λοιπόν, αναμένεται να ξεκινήσει βασικός κόντρα στους Βουλγάρους.

Μετά την Covid, που ουσιαστικά στέρησε τον Μαροκινό από τον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνς αποφάσισε να στηρίξει τον Χασάν και στο πρώτο παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς.

Είναι σαφές ότι ο Αιγύπτιος προσπάθησε, έδωσε μάχες, αλλά δεν είναι ο επιθετικός που μπορεί να ανησυχήσει την αντίπαλη άμυνα, σε ημέρα που οι συμπαίκτες του δεν είναι καλά. Σε ημέρα που η απόδοση του συνόλου δεν τον βοηθάει.

Ο Γιουσέφ είναι… άλλη περίπτωση. Η δική του παρουσία στον αγωνιστικό χώρο αποτελεί πονοκέφαλο για τον αντίπαλο.

Ακόμη κι αν δεν είναι σε καλή ημέρα, σε εξουθενώνει. Ταλαιπωρεί αμυντικούς, μέσους, τερματοφύλακες. Κινείται ασταμάτητα, πιέζει σωστά, βοηθάει σε κάθε μέτρο του γηπέδου και κυρίως όλοι όσοι είναι στο χορτάρι γνωρίζουν ότι θα είναι τη σωστή στιγμή, στο σωστό σημείο, για να πάρει την μπάλα και να τη στείλει εκεί που πρέπει.

Εάν στην εξίσωση των επιστροφών βάλουμε και τον Γιαν Εμβιλά, τότε μπορούμε να πούμε ότι οι δύο ίσως πιο σημαντικοί και επιδραστικοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού επιστρέφουν στην 11άδα, για να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας τους.

Με το γάλλο μέσο να είναι 100% καλά, πλέον, και έτοιμος να μπει και να ηγηθεί της προσπάθειας των Ερυθρολεύκων να πάρουν την πρόκριση μέσα στο Ράζγκραντ.

Εξάλλου, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο Ολυμπιακός άλλαξε τελείως πρόσωπο όταν Εμβιλά και Ελ Αραμπί πάτησαν γήπεδο στο πρώτο παιχνίδι.

Ο 30χρονος μέσος, αν και ανέτοιμος το βράδυ της περασμένης Τρίτης, έδειξε ότι με την παρουσία του κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του.

Δίνει ισορροπία στο σύνολο. Φτιάχνει τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, προσφέρει ηρεμία, σωστές αποφάσεις, αλλά και προσωπικότητα. Στοιχεία που ο Ολυμπιακός τα έχει ανάγκη. Πόσο μάλλον σε έναν τελικό, που ξεκινάει από το μηδέν.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024