Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντώνης Παπαδόπουλος – Ο Ελληνας… Φαν Μπόμελ

Αντώνης Παπαδόπουλος – Ο Ελληνας… Φαν Μπόμελ

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος έκανε το ντεμπούτο του με την Μπορούσια Ντόρτμουντ - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο «Πάπα» των Βεστφαλών

Το καινούργιο πρόσωπο στην πόλη. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στη χθεσινή (7/8) νίκη με 3-0 επί της Βιζμπάντεν για το Κύπελλο Γερμανίας.

Αυτόματα το ελληνικό ενδιαφέρον αυξήθηκε για τον 21χρονο ποδοσφαιριστή, αν και ο ίδιος έχει την Γερμανική υπηκοότητα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Στουτγκάρδη, αλλά εφόσον δεν έχει αγωνιστεί σε κάποιο εθνικό κλιμάκιο της «Μάνσαφτ», έχει την δυνατότητα να παίξει με τα ελληνική χρώματα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αντώνης Παπαδόπουλος μπήκε στην ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου και εμείς σας παρουσιάζουμε τον παίκτη που φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος «Πάπα» της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Από τα χαμηλά στα ψηλά

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1999 στην Στουτγκάρδη και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον οδήγησε κατευθείαν σε αυτό.

Μπορεί οι περισσότεροι νέοι να τους αρέσει να παίζουν πιο μπροστά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η δική του επιθυμία ήταν να φυλάει τα αμυντικά νότα της ομάδας. Έκανε δική του την θέση του αμυντικού μέσου και από τότε δεν έχει αλλάξει τις προτιμήσεις του. Μάλιστα μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός, αλλά και ως οχτάρι.

Το 2013 εντάχθηκε στις ακαδημίες των Κίκερς, αλλά τον αμέσως επόμενο χρόνο μετακομίσε στην Βάιμπλινγκεν. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια και στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Άαλεν. Στην πόλη της Στουτγκάρδης ανέβαινε ένα ένα τα σκαλοπάτια και έφτασε το 2018 στην πρώτη ομάδα.

Στις 28 Οκτωβρίου του 2017 ήρθε το ντεμπούτο του στις επαγγελματικές κατηγορίες, αγωνιζόμενος για ένα λεπτό στην νίκη της Άαλε επί της δεύτερης ομάδας της Βέρντερ Βρέμης. Η τρίτη κατηγορία της Γερμανίας θα γίνει το σπίτι του, καθώς μετά την Άαλεν (14 συμμετοχές, μία ασίστ), ακολούθησε η Χάλεσερ.

Στην πόλη του Χάλε θα βρει σταθερά θέση στην ενδεκάδα και έγινε ένας πολύ ουσιαστικός παίκτης ομάδας. Έμεινε για δύο χρόνια στην Χάλεσερ (2019-2021) και συνολικά πραγματοποίησε 60 εμφανίσεις, σημείωσε τρία γκολ και έδωσε πέντε ασίστ

Το καλοκαίρι του 2021 η Μπορούσια Ντόρτμουντ του χτύπησε την πόρτα. Οι Βεστφαλοί του πρόσφεραν διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τον Παπαδόπουλο να προορίζεται για την δεύτερη ομάδα.

Ο Μάρκο Ρόζε όμως τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για την προετοιμασία και του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε δύο φιλικά παιχνίδια απέναντι στην Γκίσεν και στην Μπόχουμ. Ο νέος προπονητής της Ντόρτμουντ είχε να πει τα καλύτερα για τον Παπαδόπουλο μετά το δεύτερο φιλικό που τον χρησιμοποίησε, λέγοντας πως: «Είχαμε πολλές προκλήσεις, αλλά ο Πάπα ξεχώρισε. Ελπίζω να δω περισσότερα από αυτόν στην συνέχεια».

Το χαμηλό εμπόδιο της Βιζμπάντεν και οι απουσίες στην μεσαία γραμμή, οδήγησαν τον Γερμανό τεχνικό να του δώσει φανέλα βασικού με την πρώτη ομάδα σε επίσημο παιχνίδι και πλέον αναμένουμε το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα του στους Βεστφαλούς.

Ο «σκύλος» της μεσαίας γραμμής

Η θέση που αγωνίζεται ο Αντώνης Παπαδόπουλος τον αναγκάζει, θέλοντας και μη, να βγάλει τον σκληρό εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Ο ύψους 1,86 αμυντικός χαφ ξεχωρίζει για το δυναμικό στυλ παιχνιδιού του, αν και ξέρει να αποφεύγει τις κάρτες. Στην Χάλεσερ δέχθηκε μόλις 18 κίτρινες και μία κόκκινη.

Αθλητικός, πιεστικός, «ενοχλητικός» στους αντιπάλους και έτοιμος να βάλει τα πόδια του στην φωτιά. Ο 21χρονος Παπαδόπουλος θα αφήσει και την ψυχή του στο γήπεδο και για αυτό, στην παρουσία του στο Χάλε, του έδωσαν το παρατσούκλι «τεριέ». μια ράτσα σκύλου που χαρακτηρίζεται για αυτά τα στοιχεία.

Ο προπονητής του στην Χάλεσερ έχει πει για αυτόν: «Ο τρόπος με τον οποίο πάει στα τάκλιν, είναι ένας καλός τρόπος να αποφύγει τις κάρτες. Χρειαζόμαστε πάικτες σαν αυτόν. Δεν δίνει καμιά ανάσα στον εαυτό του».

Αν τον παραλληλίζαμε με κάποιον αντίστοιχο ποδοσφαιριστή του παρελθόντος, αυτός θα ήταν ο Ολλανδός Μαρκ Φαν Μπόμελ. Ο άλλοτε παίκτης των Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Μίλαν ήταν πάντα ένας κακός μπελάς για την αντίπαλη ομάδα, με τον Αντρές Ινιέστα να δηλώνει μετά τον τελικό του Μουντιάλ του 2010 πως «πρώτη φορά με έχει πιέσει κάποιος τόσο πολύ».

Η κληρονομιά του Παπασταθόπουλου

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει παράδοση στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, με την Σωκράτη Παπασταθόπουλο να έχει γράψει την δική του ξεχωρίστη πορεία στην Βεστφαλία.

Ο 33χρονος, πλέον, κεντρικός αμυντικός έγραψε 198 συμμετοχές στους Κιτρινόμαυρους σε μια πενταετία (2013-2018), σκοράροντας δέκα γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ. Πανηγύρισε επίσης ένα Κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Γερμανίας.

Στην Ντόρτμουντ ίσως βρήκαν τον επόμενο «Πάπα», όχι μόνο στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά και στο όνομα, καθώς έτσι φωνάζουν και τον Αντώνη Παπαδόπουλο. Ο 21χρονος δουλεύει σκληρά και το μόνο βέβαιο είναι πως η χθεσινή του παρουσία δεν θα αποτελέσει ένα πυροτέχνημα, αλλά ένα σημάδι πως ήρθε στο προσκήνιο για να μείνει.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024