Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεία - Δύο οι εστίες φωτιάς το πρωί της Κυριακής - Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες

Ηλεία – Δύο οι εστίες φωτιάς το πρωί της Κυριακής – Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες

Η φωτιά στην Ηλεία συνεχίζει να καίει και το πρωί της Κυριακής. Ποια είναι τα ενεργά μέτωπα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Ηλεία, με εστίες φωτιάς να υπάρχουν το πρωί της Κυριακής σε Δούκα και Ξηρόκαμπο της Αρχαίας Ολυμπίας. Την παραπάνω ενημέρωση έδωσε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Από νωρίς το πρωί τα εναέρια μέσα επιχειρούν στην Ηλεία και κυρίως στα μέτωπα της Νεμούτας και των άλλων χωριών του οροπεδίου του Λάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, αναζωπυρώσεις υπάρχουν κατά καιρούς σε διάφορά σημεία, όπου έχει περάσει η πυρκαγιά τις προηγούμενες ώρες.

Από το Χελιδόνι έως τη Μιράκα, τη Λιναριά και τη Μουριά, στο Κρυονέρι, το Δούκα, το Λάσδικα και του Πόθου, τις Μηλιές, το Λάλα, την Αχλαδινή, τη Νεμούτα, τον Ξηρόκαμπο και το Βασιλάκι, υπάρχουν ανοιχτές πληγές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ώρα εστιάζεται όμως στην περιοχή του Βασιλακίου καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να περάσει η πυρκαγιά προς τα Άσπρα Σπίτια. Από την άλλη χθες υπήρξε κινητοποίηση καθώς είχε εντοπιστεί μικρή εστία φωτιά στο Λούβρο, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες

Τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες στις περιοχές Νεμούτα, Λάλα και Αχλαδινή. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εξακολουθούν να επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ακόμη, στην περιοχή συνεχίζει να βρίσκεται το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από το MEGA:

Φωτογραφίες: ilialive.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024