Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγουν εγκαταστάσεις της ΕΤΑΔ για να φιλοξενήσουν πυρόπληκτους

Ανοίγουν εγκαταστάσεις της ΕΤΑΔ για να φιλοξενήσουν πυρόπληκτους

Ανοιξαν οι εγκαταστάσεις στις Ιαματικές Πηγές Αιδηψού για τον κόσμο

Οι εγκαταστάσεις στις Ιαματικές Πηγές Αιδηψού άνοιξαν τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να φιλοξενήσουν περισσότερους από 100 πυρόπληκτους. Οι δραματικές στιγμές που ζει η Εύβοια και ειδικά τις τελευταίες ώρες η περιοχή της Αιδηψού, έχει κινητοποιήσει τους πάντες.

Ετσι άνοιξαν οι εγκαταστάσεις σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ παρέχοντας στη διάρκεια της νύχτας ασφαλή φιλοξενία σε περισσότερους από 100 πυρόπληκτους πολίτες, ανάμεσα τους οικογένειες με παιδιά, αλλά και ευάλωτες ομάδες ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν εσπευσμένα από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Στη διάρκεια της νύχτας, το προσωπικό της εταιρείας, με την υποστήριξη εθελοντών της περιοχής, προσέφερε κάθε δυνατή μέριμνα σε όλα άτομα, έως ότου μεταφερθούν σε νέους χώρους φιλοξενίας (ξενοδοχειακές μονάδες) σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ή στα σπίτια τους με την αρωγή των όμορων Δήμων στις περιπτώσεις που αυτό κρίθηκε ασφαλές και εφικτό. Το προσωπικό των Ιαματικών Πηγών Αιδηψού και της ΕΤΑΔ παραμένει σε ετοιμότητα, ώστε να ανταποκριθεί σε νέες ανάγκες φιλοξενίας πυρόπληκτων ατόμων της περιοχής, όπως αυτό απαιτηθεί.

Ανάλογες κινήσεις έγιναν από την ΕΤΑΔ και σε άλλες περιοχές.

Προσωρινή φιλοξενία παρασχέθηκε τις πρώτες ώρες στη διάρκεια εκκένωσης κατασκηνώσεων σε πυρόπληκτες περιοχές. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 200 παιδιά μεταφέρθηκαν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά και φιλοξενήθηκαν σε δωμάτια των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μέχρι ότου τα παραλάβουν με ασφάλεια οι οικογένειες τους».

«Η ΕΤΑΔ ΑΕ έχει θέσει στη διάθεση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υποδομές και εγκαταστάσεις της εταιρείας εντός της ευρύτερης περιοχής της Αττικής και άλλων πυρόπληκτων περιοχών, τις οποίες και παραχωρούμε, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και όσο κριθεί αναγκαίο, ως χώροι προσωρινής φιλοξενίας».

Τέλος, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, εκκενώθηκαν άμεσα όλοι οι ιππικοί όμιλοι στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και τα ζώα (αθλητικά άλογα, πόνι και γαϊδουράκια) μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, στο ακίνητο που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024