Η μάχη θα συνεχιστεί, με πολύ μεγάλη ένταση από όλες τις δυνάμεις, όλη τη νύχτα στην Εύβοια ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πύρινων μετώπων στην Ελλάδα.
Η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα, στο νότιο τμήμα της η κατάσταση είναι σταθερή ενώ στο βόρειο εξαιρετικά κρίσιμη.
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις κι αυτή τη στιγμή επιχειρούν 475 πυροσβέστες μαζί με 35 ομάδες πεζοπόρων, είπε και πρόσθεσε πως μέχρι να νυχτώσει επιχείρησαν 8 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διατέθηκαν από την Σουηδία μαζί με το Beriev 200.
Οι δυνάμεις του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο ανάγκης νέων εκκενώσεων.
«Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Συνεχίζουμε να δίνουμε την μεγάλη μάχη σε Εύβοια, Ηλεία και σε άλλες περιοχές που η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Όλη την νύχτα οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνοντας πως σήμερα σημειώθηκαν λιγότερες εκκενώσεις οικισμών.
Οι καταστροφές είναι μεγάλες, επεσήμανε αναφερόμενος στις καμένες δασικές εκτάσεις και περιουσίες και υπενθύμισε πως όλες οι εκτάσεις αυτές θα κηρυχθούν αναδασωτέες.
Η μάχη συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα, είπε ο υφυπουργός κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην μεγάλη διεθνή δύναμη πυροσβεστών και μέσων που εντάχθηκε στις επιχειρήσεις της χώρας μας για κατάσβεση των πύρινων μετώπων.
Είχαμε δεκάδες αναζωπυρώσεις σήμερα, ανέφερε μεταξύ άλλων.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής