Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιές - Τεράστια καταστροφή του δικτύου διανομής στις πυρόπληκτες περιοχές

Φωτιές – Τεράστια καταστροφή του δικτύου διανομής στις πυρόπληκτες περιοχές

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΑΔΜΗΕ, οι γραμμές υπερυψηλής και υψηλής τάσης, που συγκλίνουν στη βόρεια πλευρά του Κρυονερίου, δεν απειλούνται προσώρας από τη φωτιά

Με την απειλή της πυρκαγιάς να έχει απομακρυνθεί από τις κρίσιμες γραμμές μεταφοράς ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου της Αττικής και τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω Σαββατοκύριακου να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, το πρόγραμμα των κυλιόμενων διακοπών ρεύματος έχει παγώσει.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) οι γραμμές υπερυψηλής και υψηλής τάσης (Αγ. Στεφάνου – Αχαρνών, Αγ. Στεφάνου – Λάρυμνας και Αγ. Στεφάνου – Χαλκηδόνας – Ολυμπιακό Χωρίο) που συγκλίνουν στη βόρεια πλευρά του Κρυονερίου δεν απειλούνται προσώρας από τη φωτιά. Συνεπώς οι ανάγκες ηλεκτροδότησης του δικτύου διανομής της Αττικής εξυπηρετούνται κανονικά.

Αλλά και πηγές του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) αναφέρουν πως δεν απαιτούνται έκτακτα μέτρα όπως οι εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στη μέση και χαμηλή τάση του Λεκανοπεδίου.

Οι όποιες διακοπές εκδηλώνονται στην Αττική και δεν είναι σε περιοχές όπου έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές αποδίδονται σε βλάβες του δικτύου και αυτές αποκαθίστανται.

Ωστόσο, το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στις πυρόπληκτες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, της Β. Εύβοιας, της Ηλείας και της Μεσσηνίας έχει υποστεί τεράστια καταστροφή. Στύλοι, αγωγοί και λοιπός εξοπλισμός του δικτύου έχουν παραδοθεί στην πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ηλεκτροδότηση θα αργήσει πολλές μέρες να αποκατασταθεί. Και οι επεμβάσεις για την επανασύνδεση με το ρεύμα θα γίνουν από τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ αφού πρώτα σβηστούν οι φωτιές. Όσο τα πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη η πρόσβαση των συνεργείων του Διαχειριστή είναι ανέφικτη.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024