Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβα 2-2 – Μπροστά πάει καλά, πίσω όλα στραβά…

Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβα 2-2 – Μπροστά πάει καλά, πίσω όλα στραβά…

Ο Χατζηγιοβάνης σκόραρε τα δύο γκολ του Τριφυλλιού, οι Κατσαβέντα και Αρτίστικο σκόραραν για την κροατική ομάδα

Από τη μία, μαθαίνει… Από την άλλη, δεν μαθαίνει… Γιατί ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 στο «Ελ Πάσο» της Καλλιθέας, ήταν βελτιωμένος στην επίθεση και στη δημιουργία, αφομοιώνει αυτά που διδάσκει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και αφήνει υποσχέσεις ότι θα συνεχίσει να προοδεύει.

Αλλά, στο ανασταλτικό τομέα, σε ακόμα ένα φιλικό δέχτηκε γκολ από ατομικά λάθη. Στο 0-1 ήταν ο Ρούμπεν ο οποίος «πούλησε» τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ενώ στο 2-2 ήταν ο Σάρλια ο οποίος έχασε επιπόλαια το κοντρόλ.

Είναι προφανές πως ο Παναθηναϊκός για να ανέβει επίπεδο, πρέπει να εξαλείψει τέτοιου είδους σφάλματα. Αλλιώς, όσο και να προσπαθεί επιθετικά, οι ολιγωρίες και οι αδράνειες στα μετόπισθεν θα λειτουργούν ως τροχοπέδη για να πάρει νίκες και βαθμούς.

Ακόμα, τα ματς είναι τεστ για την προετοιμασία και αποσκοπούν στο να εκθέσουν τις αδυναμίες. Οι οποίες μέχρι τώρα είναι χτυπητές στο μάτι. Και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι αναγκασμένος να αναζητήσει λύσεις και να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Από εκεί και πέρα, τουλάχιστον ο Σέρβος ενθαρρύνεται από το γεγονός πως μεσοεπιθετικά, η δουλειά του αποδίδει. Οι ποδοσφαιριστές προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του, διαπιστώνουν και εκείνοι ότι το πλάνο του προπονητή αποδίδει και αυτό θα ωφελήσει τον Παναθηναϊκό.

Η Λοκομοτίβα είναι υπολογίσιμη αντίπαλος, αφού έχει παίξει τρία παιχνίδια στο κροατικό πρωτάθλημα με απολογισμό 2 νίκες και μία ισοπαλία και έχει αγωνιστικό ρυθμό, ώστε να βάλει δύσκολα στους «πράσινους».

Πάντως, ο Παναθηναϊκός θα τεστάρει τις δυνάμεις του σε ακόμα πιο ανταγωνιστικό επίπεδο, αφού στις 10 Αυγούστου θα παίξει με τον ΑΠΟΕΛ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και στις 14 Αυγούστου με τη Μίλαν στην Τεργάστη.

Η Λοκομοτίβα επισκέφτηκε πρώτη την εστία του Διούδη, με την απειλή να προέρχεται από μακρινή απόσταση, αλλά ο διεθνής γκολκίπερ απέκρουσε το σουτ του Τσοκάι στο 5’. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 13’, αλλά το τελείωμα του Καρλίτος στο τετ-α-τετ ήταν κακό.

Στο επόμενο λεπτό ο Ισπανός έχασε άλλη μία ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Τσίπετιτς απέκρουσε αυτή τη φορά. Εκεί που οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς είχαν την υπεροχή, ένα ατομικό λάθος του Ρούμπεν και το κλέψιμο του Στοϊκοβιτς, έφεραν τα πάνω-κάτω. Γιατί ο Κατσαβέντα πήρε τη μπάλα και με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο, σκόραρε.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 28’, 28′ όταν ο Χουανκάρ σέντραρε από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Χατζηγιοβάνης άδειασε δύο αμυντικούς και πάσαρε στον Καρλίτος, αλλά ο Βιγιαφάνιες μπήκε στην πορεία της μπάλας και αστόχησε με κεφαλιά.

Τελικά, η υπεροχή του Παναθηναϊκού ευοδώθηκε με δύο γκολ σε ένα δίλεπτο! Αρχικά, στο 39’ ο Βέλεθ κέρδισε πέναλτι μετά από γκρέμισμα του Κατσαβέντα και ο Χατζηγιοβάνης το εκτέλεσε εύστοχα. Κατόπιν, ο ίδιος σκόρερ βγήκε τετ-α-τετ από βαθιά μπαλιά του Χουανκάρ, πέρασε τον τερματοφύλακα και πλάσαρε σε κενή εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο προπονητές άρχισαν σταδιακά τις αλλαγές, οπότε οι ενδεκάδες δεν είχαν την ίδια συνοχή και οι καλές στιγμές ήταν λιγότερες. Ο Κατσαβέντα έχασε ευκαιρία για το 2-2 στο 64’ όταν ο Διούδης απέκρουσε, ενώ στο 86’ ο Σαβιέρ γύρισε τη μπάλα στον Αθανασακόπουλο, όμως αυτός ήταν ένα βήμα πίσω για να σκοράρει σε κενή εστία.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ματς όπως το άρχισε: με σοβαρό λάθος που κατέληξε σε γκολ. Στο ντεμπούτο του με τα πράσινα, ο Σάρλια έχασε ολομόναχος το κοντρόλ και ο Αρτίστικο που καραδοκούσε, πλάσαρε για το 2-2.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ(70᾽ Χατζηθεοδωρίδης), Κότσιρας(70᾽ Σάντσες), Βέλεθ(70᾽ Σάρλια), Σιδεράς(70᾽ Σερπέζης), Μαουρίσιο(62᾽ Αγιούμπ), Πέρεθ(64᾽ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης(55᾽ Μπουζούκης), Νγκαμπακοτό(70᾽ Σαβιέρ), Βιγιαφάνιες(70᾽ Αθανασακόπουλος), Καρλίτος(70᾽Καμπετσής).

Λοκομοτίβα: Σαντινί, Αλιγιού, Ντάμπρο, Κασεβέντα, Μάριτς, Ντε Χάας, Κοκάτς, Πίβαριτς, Σόλντο, Στοϊκοβιτς, Τσίπετιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Μάλες, Μάρκου, Βρανίκοβιτς, Χεντίγια, Ντάιτσερ, Αρτίστικο, Μαγκντάλινιτς.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024