Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεία - Πύρινη «κόλαση» - Εκκενώθηκαν οικισμοί, ξεκίνησαν να πετούν τα εναέρια μέσα

Ηλεία – Πύρινη «κόλαση» – Εκκενώθηκαν οικισμοί, ξεκίνησαν να πετούν τα εναέρια μέσα

Η Ηλεία για άλλη μια φορά καίγεται, ενώ δραματικές είναι οι στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι των οικισμών που εκκενώθηκαν. Ξεκίνησαν να πετούν τα εναέρια μέσα.

Μάχη με τις φλόγες δόθηκε όλο το βράδυ και στην Ηλεία, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πετούν δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου μαίνεται από προχθές η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην Ηράκλεια.

Δείτε ρεπορτάζ από το ΜEGA

Πόσες επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή

Εκτός από τα εναέρια μέσα, στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και την ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται και το δεύτερο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο, «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν ο στρατός, η αστυνομία, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Στην προληπτική εκκένωση τεσσάρων κοινοτήτων του δήμου Πύργου προχώρησαν οι Αρχές, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κολίρι.

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πύργου, ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων Λαμπέτι, Αμπελώνας, Άγιος Γεώργιος και Κολίρι, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ηλεία: Στις φλόγες ο Λάλας

Αδιανόητες είναι οι εικόνες από τον Λάλα, όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχες μέσα στο χωριό, σε μια πύρινη «κόλαση».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024