Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιές στη Φθιώτιδα - Ετοιμάζονται για εκκένωση της Μαλεσίνας - Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Φωτιές στη Φθιώτιδα – Ετοιμάζονται για εκκένωση της Μαλεσίνας – Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Οι φλόγες απειλούν μοναστήρι στη Μαλεσίνα, ενώ η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Ο δήμαρχος Λοκρών προετοιμάζει τους κατοίκους για εκκένωση, αν οι φλόγες δεν σταματήσουν στο μοναστήρι, αλλά προχωρήσουν προς το χωριό

Μία ζώνη προστασίας γύρω από την γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στη Μαλεσίνα έχουν κάνει πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, καθώς η φωτιά πλέον έχει πάρει κατεύθυνση προς το Μοναστήρι, τις κατασκηνώσεις του υπουργείου Εξωτερικών και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται πλησίον.

Ιδιαίτερα η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου και οι κατασκηνώσεις του ΥΠΕΞ, που στο παρελθόν φιλοξενούσαν παιδιά των ομογενών κάθε χρόνο, είναι μέσα σε μία πευκόφυτη περιοχή και πλέον οι φλόγες τρέχουν με τεράστια ταχύτητα αφού εγκατέλειψαν ελαιοπερίβολα και μπήκαν πάλι μέσα στα πεύκα.

Η φωτιά ξεκίνησε από μία πευκόφυτη περιοχή του ΟΣΜΑΕΣ, που ξεκινά από το κέντρο του Θεολόγου ανάμεσα στη Μαλεσίνα και το Θεολόγο και κατευθύνθηκε προς τον Ευβοϊκό κόλπο, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και εγκαταστάσεις, οι οποίες δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμη.

Ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες  μέσα στους ελαιώνες. Η φωτιά κινήθηκε σε μία απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων νοτιοανατολικά και τώρα επανέρχεται από τη θάλασσα προς το χωριό Μαλεσίνα, όπου ενδιάμεσα βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και λοιπές εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, διέταξε την εκκένωση του οικισμού στο Θεολόγο, ζητώντας από τους κατοίκους να βρεθούν στην παραλία Λεκούνα, ενώ οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή, στις 2 το μεσημέρι, πήραν μήνυμα από το 112 ότι πρέπει να την εγκαταλείψουν.

Πριν λίγο, σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Λοκρών προετοίμασε τους κατοίκους της Μαλεσίνας για την πιθανότητα εκκένωσης της πόλης, αν βεβαίως οι φλόγες δεν σταματήσουν στο μοναστήρι, αλλά προχωρήσουν πλέον προς το χωριό – σενάριο το οποίο απεύχονται οι περισσότεροι.

Αυτή τη στιγμή, οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί και παρά την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με εθελοντές αλλά και κατοίκους του χωριού, όπως επίσης και με εναέρια πυροσβεστικά μέσα, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024