Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Εύβοια - Εντολή εκκένωσης της Λίμνης - Μήνυμα από το 112

Φωτιά στην Εύβοια – Εντολή εκκένωσης της Λίμνης – Μήνυμα από το 112

Όσοι βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να την εκκενώσουν τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat.

Δραματικές είναι οι στιγμές που εκτυλίσσονται στη Βόρεια Εύβοια. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη για ακόμα μία μέρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Λίγο μετά τις 19:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης για τη Λίμνη Ευβοίας.

«Αν βρίσκεστε στη #Λίμνη #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυκα τπου 112.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Αν βρίσκεστε στη #Λίμνη #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat

‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας@pyrosvestiki @hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 6, 2021

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει και για τις Ροβιές, καθώς οι φλόγες «επέστρεψαν» και πάλι εκεί.

Στο χωριό υπάρχει ένα πρατήριο καυσίμων που απειλείται καθώς και πολλά ελαιόδενδρα. Οι κάτοικοι του χωριού τρέχουν να γλιτώσουν τις περιουσίες τους. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη καθώς έχει περάσει στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού με τα πύρινα μέτωπα να έχουν, ουσιαστικά, ενωθεί. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη φωτιά έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις ημέρες από τη Δάφνη του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Νωρίτερα, ύστερα από εντολή της Πολιτικής Προστασίας εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι Εύβοιας υπό τον συντονισμό του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας θα μεταφερθούν στην Χαλκίδα για να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Νοσοκομείο που έχει τεθεί από προχθές σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας. Δύο από τους γιατρούς θα ενισχύσουν τα δύο ασθενοφόρα που παραμένουν σε ασφαλές σημείο στην περιοχή προκειμένου να καλύψουν τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τρία τα μέτωπα στη φωτιά στην Εύβοια:

Το ένα μέτωπο στη δυτική πλευρά της φωτιάς κατεβαίνει από το Δρυμώνα προς τα Βασιλικά καίγοντας ό,τι βρει μπροστά του και έχει φτάσει λίγες εκατοντάδες μέτρα πριν τη θάλασσα, στα Βασιλικά. Το ίδιο μέτωπο κινείται και δυτικά προς τα χωριά του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού και κυρίως από Αγδίνες προς Τσαπουρνιά, στις Μηλιές. Στην περιοχή αυτή έχουν ληφθεί μέτρα και για τα χωριά που βρίσκονται δυτικότερα από το Κρυονέρι, την Μηλιά, και το Κυπαρίσσι χωρίς όμως να τα έχει πλησιάσει η φωτιά.

Το τρίτο μέτωπο, που είναι ο μεγάλος φόβος τον αυτοδιοικητικών αλλά και των επιτελών της Πυροσβεστικής στην περιοχή, είναι το ανατολικό που κινείται προς το χωριό Κήρινθος όπου προσπαθούν να σταματήσουν με κάθε τρόπο τη φωτιά να μην προχωρήσει προς το Μαντούδι.

«Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Οι καταστροφές είναι βιβλικές αφού έχουν χαθεί εκατοντάδες σπίτια στο πέρασμα της φωτιάς. Έχουν θυσιαστεί αναρίθμητες περιουσίες και τίποτα πλέον δεν είναι όπως πριν. Τώρα θα αρχίσουν να μας λείπουν τα εκατοντάδες στρέμματα δάσους. Τα αποτελέσματα της καταγραφής θα είναι εφιαλτικά» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης για να συμπληρώσει: «Όλα αυτά όμως μπορούν να γίνουν. Το βλέμμα μας το έχουμε στραμμένο και δίνουμε μεγαλύτερο βάρος στην ανθρώπινη ζωή».

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024