Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική - Έκκληση για εναέρια μέσα από τον Δήμαρχο Διονύσου

Φωτιά στην Αττική – Έκκληση για εναέρια μέσα από τον Δήμαρχο Διονύσου

«Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Στο Κρυονέρι καίγονται σπίτια», τονίζει ο κύριος Γιάννης Καλαφατέλης.

Δραματικές ώρες ζουν για ακόμη μία ημέρα οι κάτοικοι της Αττικής. Η φωτιά που ξέσπασε τέσσερις ημέρες πριν από την Βαρυμπόμπη έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστασεις. Αυτή την ώρα, το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις Αφίδνες, τον Άγιο Στέφανο και το Κρυονέρι.

Μιλώντας στον Alpha o Δήμαρχος Διονύσου, κύριος Γιάννης Καλαφατέλης, ανέφερε ότι η φωτιά καίει σπίτια και απηύθυνε έκκληση για εναέρια μέσα. Η φωτιά βρίσκεται δίπλα στην πλατεία, ενώ οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει εδώ και ώρα την περιοχή. «Είναι η χειρότερη κατάσταση που μπορεί να μας βρει μέχρι τώρα. Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Στο Κρυονέρι καίγονται σπίτια. Στον Άγιο Στέφανο υπάρχουν και εκεί δυσκολίες. Δεν έχει μπει η φωτιά στον Διόνυσο. Κάνω έκκληση για επίγειες και εναέριες δυνάμεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημειώσε: «Κινδυνεύουν οι περιουσίες των συμπολιτών μας. Έχουμε εκκενώσει το Κρυονέρι και εκκενώνουμε εν μέρει και τον Άγιο Στεφανο. Έχουμε προβλήματα σοβαρά. πρέπει να σβήσει τώρα η φωτιά».

Εκκενώθηκε το Κρυονέρι:

Θυμίζουμε ότι ήδη από χτες το απόγευμα είχε ζητηθεί η εκκένωση του Κρυονερίου, των Αφιδνών και του Κοκκινόβραχου. Ο Δήμος Διονύσου λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (5/8) ζήτησε από τους κατοίκους του Κρυονερίου να απομακρυνθούν με τάξη και ασφάλεια από τα σπίτια τους. Παράλληλα, απήυθυνε έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άλλα οχήματα.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024