Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διπλό μέτωπο φωτιάς στη Μεσσηνία - Κάηκαν σπίτια στο Καρνάσι - «Η κατάσταση είναι δύσκολη»

Διπλό μέτωπο φωτιάς στη Μεσσηνία – Κάηκαν σπίτια στο Καρνάσι – «Η κατάσταση είναι δύσκολη»

Μουζάκι Τριφυλλίας και Άνω Μεσσηνία έχουν τυλιχθεί στις φλόγες

Δραματικές είναι οι στιγμές στη Μεσσηνία αφού είναι αντιμέτωπη με διπλό μέτωπο φωτιάς.

Το ένα μέτωπο είναι στο Μουζάκι Τριφυλλίας και η κατάσταση είναι σοβαρή, ενώ την ίδια ώρα ξέσπασε φωτιά και στην Άνθεια Μεσσηνίας, ωστόσο με έγκαιρη κινητοποίηση έχει περιοριστεί πολύ.

Για την ώρα έχουν εκκενωθεί Μέλπεια και Χράνοι, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

«Συνεχίζονται τα παλιά και έχουμε και δύο καινούργια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος.

«τα σημαντικότερα από αυτά εντοπίζονται στις περιοχές Μέλπεια και Βλαχόπουλο», σύμφωνα με τον ίδιο.

Όπως ανέφερε υπάρχει μια φωτιά στο Μουζάκι της Τριφυλίας που συνεχίζει και καίει σε μια χαράδρα «παρά την προσπάθεια αγροτών και πυροσβεστικής».

Κι ακόμα μια στην Άνθεια η οποία με τη βοήθεια των ντόπιω, της Καλαμάτας και της πυροσβεστικής έχει περιοριστεί στα 30 στρέμματα.

Οι παλιές στην Άνω Μεσσηνία συνεχίζονται. Τα μέτωπα είναι πολλά. Η φωτιά πέρασε μέσα από ένα χωριό. Καήκαν τρία σπίτια. Ενώ η φωτιά συνεχίζει προς την Κοινότητα Δεσσύλα.

«Ο κίνδυνος έχει φύγει από το μεγάλο κεφαλοχώρι της περιοχής το Διαβολίτσι», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης ενώ αναφέρθηκε σε ηλικιωμένους ανθρώπους που αρνούνταν σθεναρά να αφήσουν τις κατοικίες τους μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Στην Άνω Μεσσηνία η φωτιά έχει περάσει και προς την Αρκαδία. Γίνονται προσπάθειες να ελεγχθούν. Η πυροσβεστική κάνει ό,τι μπορεί. Υπάρχουν πολλά ενεργά μέτωπα. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Αργότερα θα έχει και ισχυρούς ανέμους», τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος, ενώ συγκρίνοντας την παρούσα κατάσταση με εκείνη το 2007, σημείωσε ότι δεν είναι τόσο δραματική όσο εκείνη τη χρονιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην Μέλπεια, η φωτιά κατεβαίνει προς τις περιοχές Δεσύλλα και Δασοχώρι, ενώ ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε προς τους Χράνους της Αρκαδίας, μπήκε σε μία χαράδρα και κινείται εκ νέου προς Μεσσηνία».

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Βλαχόπουλο, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η φωτιά καίει μέσα σε δύσβατο σημείο, όπου υπάρχει συμπαγές δάσος, ενώ εκεί κοντά βρίσκονται οι κοινότητες Κρεμμύδια και Χατζή.»

Σχετικά με την φωτιά στην ‘Ανθεια Καλαμάτας, ο Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι «περιορίστηκε χάρις και στην επέμβαση των πυροσβεστικών μέσων που διαθέτει ο δήμος».

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι «ήταν σημαντική η συμβολή των πολιτών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίοι βοήθησαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στα μέτωπα στις κοινότητες Καρνάσι και ‘Ανθεια, μεταφέροντας νερό με τα αγροτικά τους μηχανήματα».

Συνεχίζουν τα άλλα δύο μέτωπα

Στο μεταξύ συνεχίζουν να καίνε τα μέτωπα στην Άνω Μεσσηνία, με τη φωτιά να περνά μέσα από το Καρνάσι και να καίγονται σπίτια εκεί.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή εκεί είναι γεμάτη με βελανιδιές, μαύρο πεύκος και καστανιές, γεγονός που την κάνει πιο εύφλεκτη.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024