Γιώργος Πατούλης – «Οι φωτιές έχουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που άναψαν»
Ο Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε στο MEGA και έκανε λόγο για εμπρησμό.
Δραματικές είναι οι στιγμές για την Αττική. Η πύρινη λαίλαπα είναι ασταμάτητη για τέταρτη μέρα καταστρέφοντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα της. Τα μέτωπα που απασχολούν αυτή τη στιγμή είναι η Βαρυμπόμπη, οι Αφίδνες, ο Άγιος Στέφανος και η Ιπποκράτειος Πολιτεία. Η Πυροσβεστική καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα περιορίσει ωστόσο η μάχη είναι άνιση δεδομένου ότι έχει πέσει η νύχτα και δεν είναι διαθέσιμα τα εναέρια μέσα.
Μιλώντας στο MEGA ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έκανε λόγο για εμπρησμό και παρακάλεσε τους κατοίκους να ακολουθούν να τις οδηγίες των Αρχών.
«Αυτή τη στιγμή η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι στη Βαρυμπόμπη. Με μηχανήματα ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην φτάσει η φωτιά τους Θρακομακεδόνες. Επίσης, υπάρχει εξέλιξη στη φωτιά της Μαλακάσας. Γίνεται προσπάθεια να μην περάσει την Εθνική Οδό, δηλαδή από την μεριά του Ωρωπού. Το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο», σημείωσε και ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. «Αν υπάρξει εκκένωση των περιοχών θα γίνει από το 112», τόνισε.
Στη συνέχεια μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό: «Οι φωτιές έχουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που άναψαν. Ειδικότερα στο Σούνιο και την Πετρούπολη. Υπήρξαν και καταγγελίες για διάφορες άλλες φωτιές και γκαζάκια σε διάφορα σημεία. Όλα θα ελεγχθούν με σοβαρότητα όταν έρθει η ώρα. Η Αττική φλέγεται και αυτό προέκυψε αυτόματα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι και o Nίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για εμπρησμό στην έκτακτη ενημέρωση:
Συγκεκριμένα, σε τρεις συλλήψεις για εμπρησμό σε Φωκίδα, Αττική και Καλαμάτα έχουν προχωρήσει οι Αρχές όπως έκανε γνωστό, το βράδυ της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. «Το πυροσβεστικό σώμα έχει ενεργοποιήσει κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία αλλά και με τις αστυνομικές αρχές δραστηριοποιούνται σε Αττική, Τολοφώνα Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία», ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.
Στη συνέχεια τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συλλήψεις: στη Φωκίδα, στην Αττική και στην Καλαμάτα. Όπως διευκρίνισε, στην Αττική για πρόθεση και στην Καλαμάτα για πρόθεση κατ΄ εξακολούθηση με επιβεβαιωμένες τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις για το ίδιο άτομο που αύριο θα οδηγηθεί στην Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
- Φοινικούντα: «Ο γιος μου είναι αθώος» – Τι λέει ο πατέρας του 22χρονου που συνελήφθη
- Τσουκαλάς: Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί σε δύο Ελλάδες – Οι λίγοι καλοπερνούν, οι πολλοί αγκομαχούν
- Τα δεδομένα για Μανδά: «Η Γιουβέντους εξετάζει σοβαρά την απόκτησή του»
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ο κυνισμός και η αλαζονεία του δεν πείθει κανέναν πια, ούτε τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ
- Λέξεις της χρονιάς 2025: τι αποκαλύπτουν για τις εμμονές της ψηφιακής εποχής
- Αφαιρέθηκαν χωρίς εξήγηση φωτογραφίες από τα αρχεία Έπσταϊν – ανάμεσά τους και εικόνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ
- Κηφισιά: Εξιχνιάστηκε ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς ο φόβος αλλάζει τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 21.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)



![Δημόσιο Χρέος: Γιατί «κατεβάζει» την παραγωγικότητα στην Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/debt-300x300.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442