Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τατάρ - Τώρα τα τουρκικά drones από το Λευκόνοικο θα επιχειρούν μέχρι την Αίγυπτο

Τατάρ – Τώρα τα τουρκικά drones από το Λευκόνοικο θα επιχειρούν μέχρι την Αίγυπτο

Τα τουρκικά drones από το Λευκόνοικο θα μπορούν να επιθεωρούν το τι γίνεται στην περιοχή που εκτείνεται μέχρι τη νότια Κύπρο ή την Αίγυπτο, δηλώσει ο Ερσίν Τατάρ.

Το αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο είναι η περιοχή όπου έχουν εγκατασταθεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) για να μπορούν να διεξάγουν έλεγχο, ανέφερε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι CNNTürk.

Χρειάζονταν 6 με 7 ώρες

Οπως γράφει η «Γκιουνές», αναφερόμενος στο θέμα της αεροπορικής βάσης στο Λευκόνοικο, ο Τατάρ είπε ότι «τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (İΗΑ) και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (SİHA) χρειάζονται 6 με 7 ώρες, από το σημείο που βρίσκονται στην Τουρκία, για να φθάσουν στον ‘νότο’ [στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές].

»Ομως τα İΗΑ και τα SİHA, που έχουν εγκατασταθεί στο Λευκόνοικο, θα μπορούν να απογειώνονται και να επιθεωρούν το τι γίνεται στην περιοχή που εκτείνεται μέχρι τη νότια Κύπρο ή την Αίγυπτο, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η βάση του Λευκονοίκου χρησιμοποιείται για τη δική μας άμυνα».

Απαντώντας στην ερώτηση εάν υπάρχει ναυτική βάση στα κατεχόμενα, ο Τατάρ είπε ότι δεν υπάρχει ναυτική βάση και ότι μπορεί να εξεταστεί το θέμα.

Δική του ιδέα

Διατυπώνοντας εκ νέου τον ισχυρισμό ότι με την εκλογή του έχουν αλλάξει την πολιτική τους, ο Τατάρ είπε: «Εχουμε πει ότι θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μόνο στη βάση δύο κρατών, επειδή δεν υπάρχει έδαφος για επίτευξη συμφωνίας στη βάση της ομοσπονδίας στην Κύπρο».

Κληθείς να σχολιάσει εάν το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού ήταν δική του ιδέα, ο Τατάρ ανέφερε ότι ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στήριξε τον χάρτη που του έστειλε όταν ήταν «πρωθυπουργός», προσθέτοντας ότι ξεκίνησαν με τη στήριξη της Τουρκίας.

Πηγή: philenews.com/ΚΥΠΕ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024