Δεν θα πραγματοποιηθεί απόψε η καθιερωμένη ενημέρωση της Πέμπτης για τον κοροναϊό από τη Βάνα Παπαευαγγέλου, τον Γκίκα Μαγιορκίνη, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο λόγος είναι ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είναι απασχολημένος με τη διαχείριση των πυρκαγιών που μαίνονται σε όλη τη χώρα.

Χτες, Τετάρτη, ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε δύο έκτακτες ενημερώσεις για τις φωτιές.

Εντωμεταξύ, στην Ηλεία βρίσκονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Τοπικά lockdown σε Ζάκυνθο και Ηλεία

Για σήμερα, λοιπόν, η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε γραπτώς με την Πολιτική Προστασία να ανακοινώνει – έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής – ότι Ζάκυνθος και Χανιά μπαίνουν σε καθεστώς mini lockdown.

Τα μέτρα στις δύο αυτές περιοχές – οι οποίες μεταφέρθηκαν στο «κόκκινο» – κρίθηκαν αναγκαία λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου (+69% για τη Ζάκυνθο και +54% για τα Χανιά σε εβδομαδιαία βάση).

Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 06:00 το πρωί θα ισχύουν τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 13 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Σημειώνεται επίσης ότι οι Δήμοι Ρόδου και Ιητών (Ιος) ανεβαίνουν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) με αυξημένη επιτήρηση, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας δεν παρατηρείται ανησυχητική διαφοροποίηση ως προς το επιδημιολογικό φορτίο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο