Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – 253 άλογα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Μαρκόπουλο - Μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωση των ζώων

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – 253 άλογα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Μαρκόπουλο – Μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωση των ζώων

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιππασίας, μερικά άλογα ήταν αρκετά ταλαιπωρημένα λόγω της δύσκολης κατάστασης που βίωσαν αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ομάδα κτηνιάτρων παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

253 άλογα που κινδύνευσαν στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκοπούλου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιππασίας, μερικά άλογα ήταν αρκετά ταλαιπωρημένα λόγω της δύσκολης κατάστασης που βίωσαν αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ομάδα κτηνιάτρων παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Κάποια από τα άλογα έφτασαν στο Μαρκόπουλο με έντονο στρες αλλά πλέον η κατάστασή τους είναι πολύ καλύτερη.

Τα πέντε αθλητικά άλογα που αγνοούνταν από το βράδυ της Τρίτης βρέθηκαν τελικά και έχουν μεταφερθεί και αυτά στο Μαρκόπουλο.

Παράλληλα, 23 πόνι και 2 γαϊδουράκια έχουν μεταφερθεί σώα και ασφαλή στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, όπου έχουν την καλύτερη φροντίδα και κτηνιατρική περίθαλψη.

Μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωση των ζώων

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο πρόεδρος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας, Γιάννης Μπάτσας, αναφορικά με τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε για τη διάσωση των ζώων από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

«Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να μας βρουν στο Facebook ή να καλέσουν στο 211120025. Εμείς ξεκινήσαμε εχτές αργά το απόγευμα, μας έφεραν περίπου 30 ζώα που δεν ήταν σε δραματική κατάσταση, είχαν ελαφριά εγκαύματα. Όσοι θέλουν μπορούν να μας τηλεφωνήσουν για τη φιλοξενία των ζώων. Φάρμακα, χάρη στους εθελοντές έχουμε μαζέψει πολλά», είπε ο κ. Μπάτσας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024