Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο του ψηφιακού του μετασχηματισμού, συνεργάζεται με το ερευνητικό έργο EVAGUIDE συνολικού ύψους 2.392.125 ευρώ, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Προγράμματος Πλαισίου «Ορίζοντες 2020» (ΗΟRIZON 2020).

Το έργο EVAGUIDE αφορά στην εφαρμογή μοντέλων προσομοίωσης και στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων για την ασφαλή εκκένωση εγκαταστάσεων που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η υποστήριξη του προσωπικού ασφαλείας, με την επαύξηση της επιχειρησιακής επίγνωσης της κατάστασης του Σταδίου (situational awareness), τη βελτιστοποίηση του συντονισμού/επικοινωνίας μεταξύ του προσωπικού ασφαλείας, καθώς και την άμεση αλληλεπίδραση και ενημέρωση των θεατών σε περίπτωση έκτακτων συμβάντων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το ΣΕΦ λαμβάνει χρηματοδότηση που θα ισοδυναμεί με το 100% της συνολικής δαπάνης της προαναφερθείσας δράσης.

Για την υλοποίηση του έργου, αξιοποιούνται τεχνολογίες κινητών εφαρμογών, προγνωστικής αναλυτικής (predictive analytics) και υπολογιστικού νέφους.

Η συνεργασία θα επιτρέψει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να έρθει σε επαφή με διεθνείς ερευνητικές πρωτοβουλίες στον χώρο της ασφάλειας και να αξιολογήσει την πρακτική εφαρμογή τους.

Στόχος του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και της διοίκησης του Σταδίου είναι η συμμετοχή σε καινοτόμες πρωτοβουλίες και έργα, που θα καταστήσουν το ΣΕΦ αναγνωρίσιμο για την αξιοποίηση ρηξικέλευθων καλών πρακτικών σε διεθνές επίπεδο.

Η κοινοπραξία του έργου περιλαμβάνει την ΤΕΛΕΣΤΩ ΕΠΕ (www.telesto.gr, συντονιστής), τις εταιρείες EXUS (www.exus.co.uk) και Crowd Dynamics (www.crowddynamics.com), καθώς και την ένωση για την ασφάλεια των Ευρωπαϊκών γηπέδων ESSMA (www.essma.eu), στα μέλη της οποίας συγκαταλέγονται 350 διεθνή στάδια υψηλών προδιαγραφών.

Περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο του έργου www.evaguide.eu, καθώς και στον ιστότοπο sef-stadium.gr σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο