Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσιτσιπάς «αγγίζει» το Νο.3 – Πώς θα ανέβει στο Top-3 χωρίς καν να αγωνιστεί

Ο Τσιτσιπάς «αγγίζει» το Νο.3 – Πώς θα ανέβει στο Top-3 χωρίς καν να αγωνιστεί

Ο Ελληνας τενίστας βρίσκεται πιο κοντά στο Νο.3 από ποτέ. Πώς θα ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Top-3, χωρίς καν να αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τις μεγάλες μάχες που έδωσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επέστρεψε στην Ελλάδα και γεμίζει τις μπαταρίες του ενόψει του US Open.

Ο 22χρονος τενίστας την προηγούμενη Δευτέρα (2/8) ήταν στη Γλυφάδα και έπαιξε γκολφ μαζί με τον προπονητή της Μαρίας Σάκκαρη, Τόμι Χιλ και τον hit partner της Ελληνίδας τενίστριας, Γιάννη Στεργίου. Μάλιστα, όσο απολαμβάνει τις διακοπές του στη χώρα μας είναι πολύ πιθανό να ανέβει στο Νο.3 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα του. Πως θα γίνει αυτό;

Ο Ελληνας τενίστας έχει 8.115 πόντους στην κατάταξη της ATP και για να βρεθεί στο Νο.3 την ερχόμενη Δευτέρα (9/8) θα πρέπει να ΜΗΝ κατακτήσει τον τίτλο στην Ουάσιγκτον ο Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός στην βαθμολογία που ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα είχε 8.270 βαθμούς. Από αυτούς θα αφαιρεθούν 500 από τους 1.000 πόντους που είχε κερδίσει στο Rogers Cup το 2019. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πέσει στους 7.770.

Ο Ιβηρας τενίστας, εάν ανανεωνόταν η βαθμολογία της ATP σήμερα, θα ήταν στην 4η θέση και ο Στέφανος θα είχε ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο3 του κόσμου. Για να διατηρηθεί ο Ναδάλ στο Top-3 θα πρέπει να κατακτήσει το τουρνουά που γίνεται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Ο Ισπανός παίζει στο Citi Open και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, που θα του δώσει 500 πόντους και θα τον επαναφέρει στους 8270 και στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Εάν δεν καταφέρει να πάρει τον τίτλο (σ.σ αν ηττηθεί στον τελικό θα πάρει 300 βαθμούς), ο Στέφανος θα ανέβει στο Νο.3 του κόσμου. Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον πιο κοντά στο Top-3 από ποτέ. Είναι έτοιμος, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να αγωνιστεί, να κάνει ένα ακόμα βήμα προς το Νο.1. Προς τον μεγάλο του στόχο. Εκεί που θεωρούν άπαντες ότι είναι το… πεπρωμένο του. Να γίνει ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. Σίγουρα έχει τα στοιχεία που χρειάζονται για να βρεθεί στην κορυφή. Εχει την ικανότητα και θέλει απλά λίγο τύχη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024