Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο-σοκ από την πύρινη κόλαση στην Εύβοια -  «Θα καούν όλα τα σπίτια, ελάτε τώρα»

Βίντεο-σοκ από την πύρινη κόλαση στην Εύβοια – «Θα καούν όλα τα σπίτια, ελάτε τώρα»

Κάηκαν δεκάδες στρέμματα και σπίτια

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι, όπως και οι πυροσβέστες, με τη φωτιά στη Λίμνη της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, η φωτιά συνεχίζει να καίει, ενώ εκτιμάται πως καταστράφηκε περιοχή που έσφυζε από ζωή και πράσινο, καθώς σε αυτή υπήρχαν πολλά πεύκα.

Όλη τη νύχτα πυροσβέστες και χωματουργικά μηχανήματα έδιναν μάχες για να συγκρατήσουν τις φλόγες, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς συνεχώς άλλαζαν, συνεχώς αυξάνονταν, συνεχώς ξεπερνούσαν τις γραμμές άμυνας. Εκτείνονται από τα χωριά Δρυμώνας και Κουρκούλη ως τους οικισμούς Χρόνια και Σηπιάδα, σε μήκος που σε ευθεία ξεπερνά τα 9 χιλιόμετρα.

Καθηλωμένα τα εναέρια μέσα

Αυτή την ώρα και εν αναμονή της άφιξης των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο στο δημαρχείο της Λίμνης, στην Εύβοια, στο οποίο συμμετέχουν, εκτός από τους επιτελείς της Πυροσβεστικής, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο αναμένονται στην περιοχή της φωτιάς, ωστόσο ο καπνός και η έλλειψη ορατότητας ακόμη δεν επιτρέπουν στους χειριστές να εκτελέσουν πτήσεις πάνω από τα καμένα.

«Πρέπει να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα. Δεν πρόκειται να σταματήσει η φωτιά με δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο», ανέφεραν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος.

Βίντεο – σοκ από τη μάχη στην Εύβοια

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη μάχη που έδωσαν χτες πυροσβέστες και κάτοικοι στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας.

«Θα καούν όλα τα σπίτια, ελάτε τώρα!», λέει στη Πυροσβεστική ένας κάτοικος, ενώ οι φλόγες αρχικά βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από παρακείμενο βενζινάδικο και πιο αργά «γλείφουν» τα σπίτια.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024