Πνευμονολόγος για καπνό – Ποιοι πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους – Οδηγίες προς όλους
«Όσοι πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα να βρίσκονται σε επικοινωνία με τον πνευμονολόγο τους και να μη σταματήσουν την αγωγή τους» τόνισε η γιατρός.
Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και παραμονή σε εσωτερικούς κλειστούς και δροσερούς χώρους συνέστησε μέσω MEGA η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων, Σταματία Τσικρικά, εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί σε όλη την Αττική από τη φωτιά στην Βαρυπόμπη.
«Τις τελευταίες ώρες αλλά και τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας, ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές. Αν και καπνός υπάρχει σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής» σημείωσε η πνευμονολόγος.
«Όσοι πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα να βρίσκονται σε επικοινωνία με τον πνευμονολόγο τους και να μη σταματήσουν την αγωγή τους» τόνισε η γιατρός.
«Να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουμε σε εσωτερικούς και δροσερούς χώρους. Ο συνδυασμός αποπνικτικής ατμόσφαιρας και υψηλών θερμοκρασιών είναι πολύ επικίνδυνο για την αναπνευστική υγεία μας κοκτέιλ – δύσπνοια, βήχα» πρόσθεσε.
Παράλληλα, η κ. Τσικρικά είπε ότι ο κόσμος πρέπει να έχει τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά.
- Σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του Λούκας Ερναντές
- Ποιες χώρες της ΕΕ επενδύουν περισσότερο στην προσιτή στέγαση; Η Ελλάδα για άλλη μια φορά στον πάτο
- Νεότερη απόφαση για αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
- Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη: Φάγατε μεγάλη ήττα από τον λαό και δεν θα είναι η τελευταία
- Ιδού πόσες ώρες videogames την εβδομάδα βλάπτουν την υγεία
- Κολυδάς: Η προειδοποίηση εν μέσω επέλασης της κακοκαιρίας για το «ζήτημα ποιότητας πρόγνωσης»

