Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Κύμα συμπαράστασης στα social media από την ελληνική showbiz

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Κύμα συμπαράστασης στα social media από την ελληνική showbiz

Η δύσκολη χθεσινή νύχτα, προκάλεσε ένα κύμα συμπαράστασης και προσπάθειας ενίσχυσης των δράσεων για βοήθεια, με τους έλληνες celebrities να κινητοποιούνται και να στέλνουν μηνύματα στήριξης τους κατοίκους της περιοχής

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στη Βαρυμπόμπη, τις Αδάμες και το Τατόϊ με την πύρινη λαίλαπα να καίει ανεξέλεγκτη δασικές εκτάσεις, σπίτια και αυτοκίνητα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν από νωρίς στην περιοχή, η μάχη με τις φλόγες ήταν τιτάνια και ο απολογισμός της μέχρι τώρα καταστροφής, ανυπολόγιστος.

Δύσκολες στιγμές έζησαν όμως και οι κάτοικοι σε Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό Χωριό και Κρυονέρι που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν προληπτικά τα σπίτια τους.

Συγκλονιστικός ήταν και ο αγώνας για να σωθούν και τα ζώα στις περιοχές της Αττική που ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Τα άλογα από τους ιππικούς ομίλους βγήκαν στους δρόμους, αλλά με την απαραίτητη κινητοποίηση διασώθηκαν στο σύνολό τους, ενώ άγνωστη παραμένει ακόμη η κατάσταση με τα οικόσιτα ζώα της περιοχής και το αν οι άνθρωποι που τα είχαν στα σπίτια τους κατάφεραν να τα πάρουν μαζί τους και να τα διασώσουν.

Η δύσκολη χθεσινή νύχτα, όμως, προκάλεσε και ένα κύμα συμπαράστασης και προσπάθειας ενίσχυσης των δράσεων για βοήθεια με τους έλληνες celebrities να κινητοποιούνται και να στέλνουν μηνύματα στήριξης τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στους πυροσβέστες που έδωσαν μεγάλη και δύσκολη μάχη.

Ανήσυχη για το πατρικό της σπίτι η Κατερίνα Καινούργιου ανέβασε από νωρίς φωτογραφίες με τις φλόγες και ανέφερε:

«Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη από το πατρικό μου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Ακολούθησε μια ακόμη ανάρτηση στο Instagram Story της: «Η βαθιά θλίψη μερικές φορές μοιάζει σχεδόν με μια συγκεκριμένη τοποθεσία, μια συντεταγμένη στον χάρτη».

Το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης για το καταφύγιο ζώων στη Βαρυμπόμπη δημοσίευσε με ένα μήνυμα στο Instagram Story της -ως αναδημοσίευση από την Κατρίνα Τσάνταλη- η Φαίη Σκορδά.

Μια σειρά από κοινοποιήσεις για βοήθεια στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών και στα ζωάκια έγιναν και από τη Ναταλία Γερμανού, τη Δανάη Μπάρκα και την Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Πυροσβέστες, κάτοικοι κι εθελοντές ενωμένοι σε μια γροθιά δίνουν από χθες μια σκληρή μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες!

Η σκέψη μας και οι προσευχές μας μαζί σας.

Μέσα σε λίγες ώρες όλη η χώρα παραδόθηκε στις φλόγες. Κάηκαν σπίτια, ανυπεράσπιστα ζώα και τεράστιες δασικές εκτάσεις ακόμα και σε περιοχές που λίγα χιλιόμετρα μακριά ασφυκτιούν από τσιμέντο.

Δυστυχώς γινόμαστε για ακόμα μια φορά θεατές στο ίδιο έργο. Τι κρίμα να ζούμε στην πιο όμορφη χώρα τους κόσμου και χρόνο με το χρόνο να καίγεται και να καταστρέφεται.

Γιατί …;» έγραψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή με τη σειρά της σε ανάρτησή στο Instagram.

«Χάος, απόγνωση», έγραψε ο Αργύρης Αγγέλου, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με τους καπνούς πάνω από την Αττική.

«Ήρωες», ήταν το μήνυμα της Σίσσυς Χρηστίδου προς τους πυροσβέστες.

«Σε πύρινη κόλαση η χώρα μας. Δύναμη και κουράγιο σε όλους που η φωτιά απειλεί και καίει τα σπίτια και τις ψυχες τους. Θλίψη. Πονάει η ψυχή μου», έγραψε χαρακτηριστικά η Ρούλα Κορομηλά.

«Η σκέψη μου είναι σε όλους εκείνους που βοηθούν να σβήσουν οι φωτιές αυτήν την ώρα και σε όσους αγωνιούν για την οικογένεια και την περιουσία τους. Ο αέρας φέρνει αποκαΐδια ως εδώ που παίζει ο μικρός», ανέφερε με θλίψη η Αλίκη Κατσαβού.

«Κάθε χρόνο οι ίδιες εικόνες. Κάθε χρόνο η ίδια μαυρίλα. με την ελπίδα να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Γιατί;;;», έγραψε ο Γρηγόρης Γκουντάρας.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024