Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλοκαιρινές αναγνώσεις - 5 αστυνομικά θρίλερ που θα σας παγώσουν το αίμα

Καλοκαιρινές αναγνώσεις – 5 αστυνομικά θρίλερ που θα σας παγώσουν το αίμα

Αυτά είναι τα page-turners του φετινού καλοκαιριού

Μες στο καυτό καλοκαίρι, η ιδέα ενός καλού αστυνομικού μυθιστορήματος με στοιχεία θρίλερ που θα μας κρατήσει προσηλωμένους δεν ακούγεται καθόλου κακή.

Ευκαιρία να ξεκολλήσουμε και λίγο από τις οθόνες, τις σειρές και το bingewatching.

Αν ψάνχετε και δεν βρίσκετε αυτό που θα σας τραβήξει, ίσως σας ενδιαφέρουν αυτές οι προτάσεις:

Αναλφάβητος, του Sebastian Fitzek,από τις εκδόσεις Διόπτρα

O Μίλαν Μπεργκ περιμένει υπομονετικά στο φανάρι. Ένα αυτοκίνητο σταματάει δίπλα του. Στο πίσω κάθισμα ένα τρομοκρατημένο κορίτσι κρατάει κολλημένο στο τζάμι ένα σημείωμα. ΒΟΗΘΕΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ. Μια κραυγή για βοήθεια; Ο Μίλαν δεν έχει ιδέα. Είναι αναλφάβητος. Όμως, το ένστικτό του φωνάζει ότι το κορίτσι βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο. Στα μάτια της είναι ζωγραφισμένος ο φόβος κι αυτό είναι ένα μήνυμα που μπορεί να «διαβάσει».

Αποφασίζει να ακολουθήσει το αυτοκίνητο κι έτσι ξεκινά μια εφιαλτική περιπλάνηση που θα τον οδηγήσει σε μια σκληρή συνειδητοποίηση: «κάποιες φορές η αλήθεια είναι υπερβολικά φριχτή για να την αντέξεις. Κάποιες φορές η άγνοια είναι το μεγαλύτερο δώρο του κόσμου».

Ένα εξαίσιο ψυχολογικό θρίλερ που κρατά τον αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.

Η Υπέροχη Γυναίκα μου, της Samantha Downing, από τις εκδόσεις BELL

«Η ιστορία αγάπης μας είναι απλή.
Γνώρισα μια καταπληκτική γυναίκα. Ερωτευτήκαμε. Αποκτήσαμε παιδιά. Μετακομίσαμε σ’ ένα ωραίο προάστιο.
Εκμυστηρευτήκαμε ο ένας στον άλλον τα μεγαλύτερα όνειρά μας και τα πιο σκοτεινά μας μυστικά. Και μετά βαρεθήκαμε.

Μοιάζουμε με συνηθισμένο, φυσιολογικό ζευγάρι.
Είμαστε οι γείτονές σας, οι γονείς του φίλου του παιδιού σας, οι γνωστοί που θα θέλατε να καλέσετε για φαγητό.

Όλοι έχουμε τα μυστικά μας για να κρατάμε ζωντανό το γάμο μας.

Μόνο που ο δικός μας τυχαίνει να διατηρείται ζωντανός με ανεξιχνίαστους και ατιμώρητους φόνους.»

Διαβάζεται μονορούφι και δεν χορταίνεται. «Από τα θρίλερ που πραγματικά απολαμβάνουμε να ξενυχτάμε μαζί τους όλη νύχτα», έγραψε το Entertainment Weekly.

Σκοτεινό και συναρπαστικό.

Για Κάποιο λόγο, της Vanessa Lillie, από τις εκδόσεις KAKTOS

Το πορτοφόλι της Τζουλς Γουόρδινγκτον-Σμιθ ανακαλύπτεται δίπλα σε ένα πτώμα και η ίδια καθίσταται η βασική ύποπτη για τον φόνο. Αγωνίστηκε για χρόνια για να χτίσει την τέλεια οικογένεια και καριέρα, ενώ τώρα κινδυνεύει πλέον να χάσει τα πάντα.

Σίγουρη για την αθωότητά της, η Τζουλς αγωνίζεται απεγνωσμένα να καθαρίσει το όνομά της. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα. Ήταν πολύ μεθυσμένη, όταν έλαβε χώρα ο φόνος, και δεν μπορεί να θυμηθεί τι συνέβη.

Ανικανοποίητη με τον χειρισμό της υπόθεσης από την αστυνομία, η Τζουλς ξεκινά τη δική της έρευνα για τον φόνο. Καθώς ανακαλύπτει νέα στοιχεία, εγκαινιάζει ένα ερευνητικό μπλογκ, το οποίο γίνεται viral, εκθέτοντάς τη στα δημόσια βλέμματα. Η όλη δοκιμασία αναγκάζει την Τζουλς να βρεθεί αντιμέτωπη με τους δαίμονές της, συμπεριλαμβανομένης της ταραχώδους παιδικής της ηλικίας και του αλκοολισμού της.

Όσο πιο βαθιά σκάβει η Τζουλς, τόσο περισσότερη σαπίλα ανακαλύπτει για τον φόνο αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό. Απροσδόκητες αλήθειες συσσωρεύονται, έως ότου η ίδια θάβεται τόσο βαθιά, που ακόμη και η ανεύρεση του δολοφόνου μπορεί να μην είναι αρκετή για να την απελευθερώσει.

Εκεί που η καλή λογοτεχνία, συναντά την αγωνία, τον τρόμο και το δράμα.

Ένα βιβλίο που θα γίνει σίγουρα best seller

Μίζερι, του Stephen King, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Ένας διάσημος συγγραφέας κρατείται όμηρος από την μεγαλύτερη θαυμάστριά του, εξαιτίας της εμμονής της με μια μυθιστορηματική ηρωίδα που εκείνος αποφάσισε να «σκοτώσει».

Ο Πολ Σέλντον κάποτε έγραφε για να βγάζει το ψωμί του. Τώρα γράφει για να γλιτώσει τη ζωή του.

Ο Πολ Σέλντον σκοτώνει τη Μίζερι Τσάστεϊν –και το κάνει με ανείπωτη ανακούφιση. Η πρωταγωνίστρια των εξαιρετικά επιτυχημένων ρομαντικών μπεστ σέλερ του του έχει φέρει χρήμα και δόξα, αλλά περιορίζει το ταλέντο του. Τώρα πια μπορεί να προχωρήσει ως συγγραφέας και να γράψει σοβαρή λογοτεχνία.

Μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, όμως, ξυπνάει με αφόρητους πόνους σε ένα άγνωστο κρεβάτι, το οποίο, προς μεγάλη του έκπληξη, δεν είναι κρεβάτι νοσοκομείου. Η Άνι Γουίλκς, που τον έβγαλε μέσα από τις τσαλακωμένες λαμαρίνες της Camaro του, τον έχει μεταφέρει στο απομονωμένο σπίτι της στο βουνό και έχει βάλει τα τσακισμένα πόδια του σε πρόχειρους νάρθηκες.

Τα καλά νέα είναι ότι η Άνι, ως πρώην νοσοκόμα, έχει στο σπίτι της μπόλικα παυσίπονα. Τα άσχημα νέα είναι ότι η Άνι, για πολύ καιρό «Νούμερο Ένα Θαυμάστριά του», έχει συνειδητοποιήσει αυτό που έκανε ο Πολ στη Μίζερι –και δεν της αρέσει καθόλου…

Η εγγύηση της πένας του Stephen King και η επιτυχία της ταινίας που πιθανά έχετε δει τα λένε όλα.

Οι Κόρες, του Alex Michaelides, από τις εκδόσεις Διόπτρα

Σύντομα, θα μπορούμε να το απολαύσουμε στην οθόνη μας! Η υπόθεση είναι η εξής:

Ο Έντουαρντ Φόσκα είναι δολοφόνος.

Η Μαριάννα είναι βέβαιη γι’ αυτό. Όμως, δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς. Όμορφος και χαρισματικός, ο Φόσκα διδάσκει αρχαία τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και λατρεύεται τόσο από το προσωπικό όσο και από τους φοιτητές του – ειδικά από τα μέλη μιας κλειστής ομάδας ευνοούμενων φοιτητριών, που είναι γνωστές ως Κόρες.

Η Μαριάννα είναι μια λαμπρή αλλά και θλιμμένη ψυχολόγος η οποία αποκτά εμμονή με τις Κόρες, όταν ένα από τα μέλη τους –φίλη της ανιψιάς της, της Ζόι– βρίσκεται δολοφονημένο στο Κέμπριτζ.
Έχοντας υπάρξει και η ίδια φοιτήτρια του πανεπιστημίου αυτού στο παρελθόν, δεν θα αργήσει να υποπτευθεί πως πίσω από την ειδυλλιακή ομορφιά των μεσαιωνικών κτιρίων και τις αρχαίες παραδόσεις κρύβεται κάτι απειλητικό. Και είναι πεπεισμένη πως, παρά το άλλοθί του, ο Έντουαρντ Φόσκα είναι ένοχος για τον φόνο.

Γιατί όμως να βάλει στόχο μια φοιτήτριά του; Και πώς δικαιολογείται η εμμονή του με τα Ελευσίνια Μυστήρια και το ταξίδι της Περσεφόνης –της Κόρης– στον Άδη;

Όταν ανακαλύπτεται άλλο ένα πτώμα, η εμμονή της Μαριάννας να αποδείξει την ενοχή του Φόσκα βγαίνει εκτός ελέγχου, απειλώντας να καταστρέψει τόσο την αξιοπιστία της όσο και τις πιο στενές της σχέσεις. Όμως, είναι αποφασισμένη να σταματήσει αυτόν τον δολοφόνο, έστω κι αν της κοστίσει τα πάντα. Ακόμα και τη ζωή της…

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024