Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τιγκράι - Φρικιαστικές μαρτυρίες - «Βλέπουμε πτώματα να επιπλέουν στο ποτάμι»

Τιγκράι – Φρικιαστικές μαρτυρίες – «Βλέπουμε πτώματα να επιπλέουν στο ποτάμι»

Πληθαίνουν οι φρικιαστικές μαρτυρίες ανθρώπων που διαβεβαιώνουν ότι ποταμός που χωρίζει την επαρχία Τιγκράι της Αιθιοπίας με το Σουδάν έχει γεμίσει με πτώματα.

Οι κάτοικοι σουδανικής πόλης που συνορεύει με την επαρχία Τιγκράι της Αιθιοπίας είπαν ότι είδαν πτώματα να επιπλέουν σε ποταμό που χωρίζει τις δύο χώρες.

«Τραύματα και δεμένα τα χέρια»

Ο ποταμός αυτός (που αποκαλείται Σετίτ στο Σουδάν και Τεκέζε στην Αιθιοπία) έχει γεμίσει με πτώματα από το Σάββατο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την πόλη Ουάντ αλ Χίλου, στη σουδανική Πολιτεία Κασάλα.

«Αυτά που είδα σήμερα έφεραν τραύματα και είχαν δεμένα τα χέρια», ανέφερε ένας από τους μάρτυρες που μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αλλος κάτοικος είπε ότι είδε πτώματα στις όχθες του Σετίτ, διαβεβαιώνοντας ότι επρόκειτο για Αιθίοπες που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις μάχες στο Τιγκράι, όπου η κυβέρνηση της Αιθιοπίας ανέπτυξε στρατό τον Νοέμβριο του 2020 για να πολεμήσει τις δυνάμεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι (TPLF).

Χιλιάδες νεκροί

Από τις συγκρούσεις έχει προκληθεί σοβαρή ανθρωπιστική κρίση και χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο Τεφέρα Τεουοντόρος, αιθίοπας γιατρός που εργάζεται στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη μεθοριακή πόλη Χαμνταγίτ του Σουδάν, είπε ότι σήμερα είδε κοντά στο ποτάμι εννέα πτώματα ανδρών και γυναικών.

«Είδαμε επίσης 28 πτώματα το Σάββατο και την Κυριακή στο Ουαντ αλ Χίλου. Οι περισσότεροι ήταν άνδρες που έφεραν τραύματα από σφαίρες σε διάφορα σημεία του σώματός τους», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας διαβεβαίωσε στο Twitter ότι αυτές οι μαρτυρίες είναι «ψευδείς» και ότι τις προωθούν οι «προπαγανδιστές» του TPLF.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024