Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μανιάτης - Πάνω από 30% θα είναι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος - Τι είπε για το ενδεχόμενο μπλακ άουτ

Μανιάτης – Πάνω από 30% θα είναι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος – Τι είπε για το ενδεχόμενο μπλακ άουτ

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, οι αυξήσεις στο ρεύμα δεν θα είναι μόνο από τη ΔΕΗ, «καθώς και οι ιδιώτες παραγωγοί θα αυξήσουν τα τιμολόγιά τους»

Την εκτίμηση ότι οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος θα είναι πάνω από 30%, όχι μόνο στη ΔΕΗ αλλά και στους ιδιώτες παραγωγούς, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

Όπως είπε, λόγω των αυξημένων αναγκών για ενέργεια εν μέσω παρατεταμένου κύματος καύσωνα, η υψηλή τιμή που αγοράζουμε ενέργεια, θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές.

«Για πρώτη φορά χθες είχαμε τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο Ενέργειας η τιμή ξεπέρασε τα 145 ευρώ. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση. Και δεν είναι μόνο για τη ΔΕΗ, καθώς και οι ιδιώτες παραγωγοί θα αυξήσουν τα τιμολόγιά τους», τόνισε, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Το “μάρμαρο” στο τέλος θα το πληρώσει ο καταναλωτής. Είναι βασικό κάποιες εταιρείες να μείνουν στο κράτος, ο ΔΕΔΔΗΕ ο ΑΔΜΗΕ και η ΔΕΗ για να μην παίζουν παιχνίδια διάφοροι πάνω στην τιμή του ρεύματος», σημείωσε ο κ. Μανιάτης.

«Δεν θα υπάρξει μπλακ άουτ»

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει black out, καθώς «έχουμε την ανάλογη τεχνογνωσία και οι τεχνικοί μπορούν να κρατήσουν όρθιο το σύστημα», είπε.

Ο ίδιος εξήγησε – σύμφωνα με την ertnews.gr- ότι κατά τη διάρκεια ενός παρατεταμένου καύσωνα, υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, καθώς οι πολύ υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις πολύ μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται από την κατανάλωση ρεύματος σε καλώδια, διακόπτες και μετασχηματιστές, προκαλούν φθορά στο δίκτυο.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για απολιγνιτοποίηση, ο λιγνίτης στηρίζει το σύστημα παραγωγής ενέργειας, σημειώνοντας ότι πρέπει να προωθηθεί η πράσινη ενέργεια, αλλά πρέπει να παραμείνουν ως υποστήριξη κάποιες μονάδες λιγνίτη. «Σε ακραίες καιρικές συνθήκες, οι ανανεώσιμες πηγές δεν μπορούν από μόνες τους να στηρίξουν το σύστημα ενέργειας», επισήμανε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024