Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Φόβοι για αύξηση των νοσηλειών - «Κανένα τεστ δεν είναι ισοδύναμο με το εμβόλιο», λέει ο Εξαδάκτυλος

Κοροναϊός – Φόβοι για αύξηση των νοσηλειών – «Κανένα τεστ δεν είναι ισοδύναμο με το εμβόλιο», λέει ο Εξαδάκτυλος

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι προσεχώς θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις για την τρίτη αναμνηστική δόση

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι ειδικοί για την πορεία της πανδημίας και τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων, με φόντο τη μεγάλη διασπορά του κοροναϊού στη χώρα.

Με δεδομένη και την μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα, εκφράζουν φόβους για αύξηση των διασωληνωμένων και των θυμάτων και απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες να εμβολιαστούν,  τονίζοντας ότι ο έλεγχος με τεστ δεν προστατεύει όπως το εμβόλιο.

«Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι τι θα συμβεί όταν θα πάψουν να νοσούν νεαροί πληθυσμοί και δίνουν μικρή επιβάρυνση και σε νοσηλείες και σε εντατικές και σε απώλειες και θα συναντηθεί ο ιός με τους άνω των 50 που είναι ανεμβολίαστοι. Διότι είναι ένας πληθυσμός περίπου 400.000 δεν μπορούμε να βρούμε τρόπο να τους απομονώσουμε και δεν υπάρχει τρόπος, καθώς κατέχουν την αλήθεια και όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχουμε σε μια παγκόσμια συνωμοσία», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι ο ιός βρίσκεται παντού.

Καμπανάκι κινδύνου

Ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι από Σεπτέμβρη, που όλοι θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους και θα γυρίσουν στο εργασιακό τους περιβάλλον, θα μπουν σε μέσα μεταφοράς, θα πάνε σε μέρη διασκέδασης, τότε όταν ο ιός συναντήσει τους άνω των 50 θα έχουμε μεγαλύτερη επίπτωση και απώλειες.
Επίσης ανέφερε ότι «ο αριθμός των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αυτή τη στιγμή “είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και περισσεύουν” το ίδιο ισχύει και για τις νοσηλείες και γι’ αυτό μας ακούτε να είμαστε κουραστικοί, επαναλαμβάνοντας το ίδιο πράγμα. Με δύο τρόπους μπορούμε να προφυλαχθούμε από τη διασπορά είτε με αυστηρά περιοριστικά μέσα σε όλη την κοινωνία τα οποία δεν θα αποδώσουν άμεσα είτε με τον εμβολιασμό που είναι πιο απλός, πιο ανώδυνος και πιο οικονομικός. Επιδιωκώμενο είναι να εμβολιαστεί το 100% των ατόμων άνω των 50 διότι είναι αυτοί που δίνουν τις βαριές νοσηλείες», συμπλήρωσε.

Κανένα τεστ δεν είναι ισοδύναμο με το εμβόλιο

Ερωτηθείς για το αν κάποιος αποφασίσει να μην εμβολιαστεί και να κάνει 3-4 τεστ την εβδομάδα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι κανένα τεστ δεν είναι ισοδύναμο με το εμβόλιο, δεν προστατεύει, στην καλύτερη περίπτωση διαγιγνώσκει έγκαιρα. Τα τεστ είναι ένα πολύ χαμηλότερο υποκατάστατο αναγκαίο για να μπορεί να λειτουργήσει η κοινωνία, είπε, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ertnews.gr και κάλεσε τους ανεμβολίαστους που δεν εμβολιάζονται για λόγους πεποίθησης να ρωτήσουν αυτούς που τους συστήνουν να το αφήσουν για αργότερα ή να μην το κάνουν, αν θα πάρουν την ευθύνη της υγείας τους, αν θα αναλάβουν την εθύνη της συμβουλής που δίνουν αν χρειαστεί να νοσηλευτούν στην εντατική. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη όσων λέμε, είπε.

Προσεχώς ανακοινώσεις για την τρίτη δόση

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι προσεχώς θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις για την τρίτη αναμνηστική δόση, καθώς οι τίτλοι αντισωμάτων φθίνουν ενώ δεν είναι ίδιοι σε όλους, υπάρχει μια εξατομικευμένη ανταπόκριση και προσέθεσε ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα πρέπει να κληθούν για την αναμνηστική τους δόση είναι και οι γιατροί της χώρας και το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Σε αυτό το σημείο ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι θα είναι “πολύ σκόπιμο να αναρτήσουν πόσοι από τους βουλευτές μας και τους τοπικούς μας άρχοντες είναι εμβολιασμένοι πόσοι γιατί φοβάμαι ότι υπάρχει μια διγλωσία από την πλευρά τους. Αλλά λέμε επισήμως και άλλα πράτουμε ιδιωτικώς».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024