Υπερήφανη όλη την Ελλάδα έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου, που σε έναν τελικό θρίλερ κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος.
Αρχικά ο Χάρισον τον έβγαλε εκτός βάθρου και στο πέμπτο του άλμα τον ξεπέρασε με την καλύτερη δεύτερη προσπάθεια. Στη συνέχεια ο Κασέρες από την Ισπανία τον έβγαλε εκτός βάθρου. Αλλά κι εκεί ο Τεντόγλου είχε την απάντησή του καθώς στο τελευταίο του άλμα έδειξε την κλάση του και έφερε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα.
Δείτε το ασύλληπτο άλμα του 23χρονου αθλητή στα 8 μέτρα και 41 εκατοστά:
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ