Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ούρσουλα ντερ Λάιεν στο «Βήμα» – Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η νέα στρατηγική μας για την ανάπτυξη

Ούρσουλα ντερ Λάιεν στο «Βήμα» – Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η νέα στρατηγική μας για την ανάπτυξη

«Δεν έχουμε πλέον το περιθώριο να υπερεκμεταλλευόμαστε τη φύση» ξεκαθαρίζει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Η παλιά οικονομία με τις τεράστιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έχει φθάσει στα όριά της» και «το κόστος της μη ανάληψης δράσης αυξάνεται δραματικά παντού» ξεκαθαρίζει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία πριν από μερικές ημέρες παρουσίασε ένα ευρύ νομοθετικό πακέτο για μια εκ βάθρων αλλαγή του οικονομικού μοντέλου στην ήπειρο ώστε να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής που αφήνει παντού βαθύ το αποτύπωμά της τους τελευταίους μήνες. «Δεν έχουμε πλέον το περιθώριο να υπερεκμεταλλευόμαστε τη φύση» συμπληρώνει η κυρία Φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας: «Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι η νέα στρατηγική μας για την ανάπτυξη».

Πριν από λίγες ημέρες, η Επιτροπή παρουσίασε μια σαρωτική δέσμη μέτρων για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η οποία συνέπεσε με τις καταστροφικές πλημμύρες στην πατρίδα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη Γερμανία, αλλά και στο Βέλγιο.

Η δέσμη αυτή των μέτρων είναι εξαιρετικά φιλόδοξη και, αν στεφθεί με επιτυχία, θα οδηγήσει στο ζητούμενο: την πλήρη αναμόρφωση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η Ούρσουλα Φον Τερ Λάιεν στην αποκλειστική συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής και στον Άγγελος Αθανασόπουλο Αλ. περιγράφει τους αναλυτικά τους κύριους  στόχους αλλά και τις προκλήσεις της στρατηγικής αυτής

Διαβάστε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024