Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Επίθεση» Ακάρ κατά  Ευρώπης και ΗΠΑ - Να βγουν από τη στρατηγική τους τύφλωση

«Επίθεση» Ακάρ κατά Ευρώπης και ΗΠΑ – Να βγουν από τη στρατηγική τους τύφλωση

Νέες προκλήσεις από τον τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Με προκλητικές δηλώσεις εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, με αφορμή τις διεθνείς επικρίσεις για το μονομερές τουρκικό άνοιγμα των Βαρωσίων στην Κύπρο.

«Από την ΕΕ και άλλους κι άλλους «διεθνείς παράγοντες» επιθυμούμε να βγουν από τη στρατηγική τους τύφλωση, να ανοίξουν τα μάτια τους, να δουν τις πραγματικότητες στο «μέτωπο», να μιλήσουν και να συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο στην επίλυση του προβλήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Άμυνας, όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ.

Στο μεταξύ, η Αθήνα διέψευσε κατηγορηματικά τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί «επεισοδίου» στον Έβρο με έναν Τούρκο πολίτη νεκρό από πυρά.

Προβοκάτσια Τουρκίας

Μέσω διαρροών σε τουρκικά ΜΜΕ, από αργά το βράδυ του Σαββάτου, η γείτονα έκανε λόγο για 43χρονο ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά που φέρεται να προήλθαν από την ελληνική πλευρά, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Κάποια εξ’ αυτών διέρρεαν πως τα πυρά προήλθαν έλληνες στρατιώτες, ενώ άλλα από άνδρες με πολιτικά ρούχα.

Έλληνες διπλωμάτες εκτιμούν ότι μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική συγκυρία ενός τέτοιου ισχυρισμού, καθώς στην Τουρκία μαίνονται τα τελευταία 24ωρα καταστροφικές πυρκαγιές, εξέλιξη η οποία έχει φέρει σε δεινή θέση τον τούρκο πρόεδρο και την κυβέρνησή του.

Πιστή, λοιπόν, στην τακτική της προβοκάτσιας και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας -η οποία κορυφώθηκε την άνοιξη του περασμένου έτους στον Έβρο όταν οι Τούρκοι έστηναν ψεύτικα βίντεο και διέδιδαν fake news για νεκρούς πρόσφυγες και τραυματίες στα σύνορα- η Άγκυρα επιχείρησε να στρέψει τα βλέμματα προς την Ελλάδα προκειμένου να εξάγει την κρίση που βιώνει στο εσωτερικό.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024