Για τους πελάτες, η εταιρεία σκοπεύει να αναρτήσει αφίσες στις εισόδους των καταστημάτων της, προτρέποντάς τους να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους.

Ο κολοσσός του λιανεμπορίου Walmart, που έχει δώσει πολλές φορές το παράδειγμα για τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται, από την έναρξη της πανδημίας, ζήτησε σήμερα από όλους τους υπαλλήλους του να φορούν μάσκα στις ζώνες όπου είναι σε έξαρση ο νέος κοροναϊός.

Για τους πελάτες, η εταιρεία σκοπεύει να αναρτήσει αφίσες στις εισόδους των καταστημάτων της, προτρέποντάς τους να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους. Δεν θα απαιτήσει όμως να φορούν μάσκα όσοι δεν το επιθυμούν.

Η Walmart ανέφερε ότι ακολουθεί τις συστάσεις των Κέντρων Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC) που συμβούλευσαν τους Αμερικανούς πολίτες, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί, να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους ή σε περιοχές όπου καταγράφεται υψηλός αριθμός κρουσμάτων της Covid-19. Ο νέος κανόνας θα ισχύει για όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται στα σουπερμάρκετ, τις αποθήκες και τα γραφεία, είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε όχι.

Ο όμιλος θα αναθεωρεί κάθε εβδομάδα τις ζώνες όπου θα ισχύει το μέτρο, ανάλογα με τα δεδομένα που θα ανακοινώνουν τα CDC.

Πέρσι το καλοκαίρι, όταν η μάσκα είχε μετατραπεί σε αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Walmart τάχθηκε υπέρ της χρήσης της και την κατέστησε υποχρεωτική στα καταστήματά της, ρισκάροντας να δυσαρεστήσει ένα μεγάλο μέρος της πελατείας της. Το παράδειγμά της ακολούθησαν στη συνέχεια πολλές άλλες αλυσίδες λιανεμπορίου

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr