Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης – Οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού χώρου στην προφυλάκισή του

Πέτρος Φιλιππίδης – Οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού χώρου στην προφυλάκισή του

Η εμπλοκή του ονόματος του άλλοτε δημοφιλούς ηθοποιού σε εγκλήματα σεξουαλικής φύσης, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, προκάλεσε σοκ και σε συναδέλφους του

Η είδηση ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης προφυλακίζεται, καθώς είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες ξεσήκωσε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η εμπλοκή του ονόματος του άλλοτε δημοφιλούς ηθοποιού σε εγκλήματα σεξουαλικής φύσης, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, προκάλεσε σοκ και σε συναδέλφους του.

Μάλιστα, κάποιοι κάνουν λόγο και για παιχνίδια εξουσίας…

«Η εξουσία είναι ένα πάρα πολύ επικίνδυνο πράγμα και όταν τη διαχειρίζεσαι λάθος, τότε μπορεί να γίνεις εγκληματίας. Εάν έχει συμβεί λοιπόν κάτι τέτοιο και τη χρησιμοποίησε την εξουσία του λάθος, έκανε τραγικό λάθος και επ’ αυτού θα πρέπει να τιμωρηθεί οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός» λέει ο Γιώργος Παρτσαλάκης.

Ανακουφισμένοι νιώθουν άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου από την απόφαση της δικαιοσύνης, για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Με ανακούφιση ακούμε ότι κάποιες περιπτώσεις, που η κατάσταση υπήρξε ακραία, κολάσιμη ποινικά, πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Αυτοί που είχαν βλέψεις και σκόπευαν μελλοντικά να παρεκτραπούν, θεωρώ ότι θα το σκεφτούν τρεις φορές τώρα» τονίζει η Βάσια Παναγοπούλου.

Συγκλόνισαν τα λόγια του ηθοποιού, Γιώργου Ψάλτου όταν είχε αποκαλύψει στο mega ότι δεχόταν ανελέητο ξύλο επί σκηνής από τον Πέτρο Φιλιππίδη, κατά τη διάρκεια της παράστασης «Φον Δημητράκης» τη χρονική περίοδο 2013 – 2015 και από τις κακουχίες, έπαθε θλάση και φλεγμονή, ωστόσο το υπέμενε καθώς βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση.

«Αν και η υπόθεση μου ήταν από τις σοβαρότερες για διαφορετικούς βέβαια λόγους… θεωρώ αυτή την ώρα η δικαίωση ανήκει πρωτίστως σε όλες αυτές τις γυναίκες, που νιώθουν να βιάστηκε το σώμα τους, αλλά κυρίως η ψυχή τους, είτε παραγράφηκε η δική τους υπόθεση, είτε όχι και βρήκαν το θάρρος, αλλά και την δύναμη να μιλήσουν. Αυτή τη στιγμή, επιτέλους μιλάει η δικαιοσύνη, είθε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν».

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός χώρος καταδικάζει πράξεις, όπως αυτές που κατηγορείται ότι διέπραξε ο Πέτρος Φιλιππίδης, στηρίζοντας το ελληνικό κίνημα #metoo, που δημιούργησε μια σημαντική ευκαιρία για να μπει ένα τέλος σε φαινόμενα παρενόχλησης και κακοποίησης.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024