Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το πτώμα ανήκει σε άνδρα μέσης ηλικίας, δηλαδή από 45 έως και λίγο πάνω από 60 ετών και ότι ο άνθρωπος μέσα στο βαρέλι ήταν αδύνατος και κάτι παραπάνω από μετρίου αναστήματος, στο «μικροσκόπιο» των αρχών τέθηκε μεταξύ άλλων και μία εξαφάνιση ενός κατοίκου του Ρεθύμνου, που μάλιστα είχε δηλωθεί στις αρχές περίπου τον Μάρτιο του 2018

Διαστάσεις θρίλερ και μυστηρίου παίρνει πλέον η υπόθεση του εντοπισμού του πτώματος σε προχωρημένη αποσύνθεση και σε κατάσταση μουμιοποίησης, που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι τα τελευταία 24ωρα στην κοίτη του Πλατανιανού ποτάμου, στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, σε συνδυασμό με τις έρευνες των αστυνομικών αρχών του Ρεθύμνου, που περιστρέφονται πλέον γύρω από συγκεκριμένες περιπτώσεις, οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια πρωτοφανή περίπτωση θανάτου ανθρώπου, που ίσως μάλιστα να καταγραφεί στα παγκόσμια δεδομένα ως κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

Ωστόσο, αυτό που θα «φωτίσει» πλήρως την υπόθεση και εν συνεχεία θα την διαλευκάνει άμεσα είναι η ταυτοποίηση του πτώματος, διαδικασία που εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει να ολοκληρωθεί.

Προς το παρόν όμως, «τροχοπέδη» στην πορεία των ερευνών αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχει προκύψει ο οδοντίατρος που προχώρησε στις τεχνικές εργασίες (απονευρώσεις, σφραγίσματα, γέφυρες) στην οδοντοστοιχία του πτώματος, που μάλιστα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του οδοντιάτρου έχουν φτάσει σχεδόν 10 χρόνια πίσω, χωρίς όμως μέχρι στιγμής, αποτέλεσμα.

Τα στοιχεία – κλειδιά

Μέχρι και αυτή την ώρα έχει γίνει γνωστό πως μέσα στο βαρέλι, εκτός από το άψυχο σώμα του μεσήλικα άνδρα και τα δύο γκαζάκια, υπήρχαν και δύο κλειδιά, (όχι οχήματος, θυρίδας ή χρηματοκιβωτίου), όπου οι πόρτες που ανοίγουν έχουν ήδη ερευνηθεί από τις αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και ένα λάστιχο ποτίσματος, καθώς και ένα ναύλον.
Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι όσα αντικείμενα – ευρήματα εντόπισαν οι αστυνομικοί έξω από το βαρέλι και σε πολύ κοντινή απόσταση (πέρα από το καπάκι) από αυτό, έχουν ήδη περισυλλεγεί και ερευνώνται με σχολαστικότητα από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου που καλούνται να βάλουν σε μια σειρά τα κομμάτια του «παζλ» που θα οδηγήσουν στην λύση του «γρίφου».

Αυτό λοιπόν που βρέθηκε ήταν η συσκευασία του αρμόστοκου που έφερε περιμετρικά στο στόμιο του το βαρέλι και το είχε συμβάλει στην σφράγιση του βαρελιού, όπως μετέδωσε το «ΚΡΗΤΗ TV».

Το θύμα, όπως επίσης είναι γνωστό, έφερε στο χέρι του ένα ρολόι χειρός που μάλιστα ήταν σε λειτουργία όταν εντοπίστηκε το πτώμα, φορούσε ένα αντιανεμικό μπουφάν σκούρου χρώματος, ένα μπλουζάκι χρώματος χακί και τα παπούτσια του δεν ήταν ούτε αθλητικά, αλλά ούτε και αρβύλες.

Η στάση του άψυχου σώματος ήταν εμβρυική, ενώ τα χέρια του ήταν σχεδόν σταυρωμένα στο ύψος του στήθους.

Με βάση τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις των αρμοδίων – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του neakriti.gr- βαρέλια σαν και αυτό στο οποίο βρέθηκε το πτώμα,  χρησιμοποιούνται συχνά φέροντας αυτόν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό (με το λάστιχο ποτίσματος και μια τρύπα στην κάτω πλευρά του βαρελιού) προκειμένου να γίνονται εργασίες λίπανσης ή και ποτίσματος στα χωράφια.

Η εξαφάνιση Ρεθυμνιώτη που ερευνούν οι αρχές

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το πτώμα ανήκει σε άνδρα μέσης ηλικίας, δηλαδή από 45 έως και λίγο πάνω από 60 ετών και ότι ο άνθρωπος μέσα στο βαρέλι ήταν αδύνατος και κάτι παραπάνω από μετρίου αναστήματος και πως παρέμεινε εκεί για σχεδόν τρία χρόνια (ίσως και παραπάνω), στο «μικροσκόπιο» των αρχών τέθηκε μεταξύ άλλων και μία εξαφάνιση ενός κατοίκου του Ρεθύμνου, που μάλιστα είχε δηλωθεί στις αρχές περίπου τον Μάρτιο του 2018.

Ο εν λόγω αγνοούμενος -που ο φάκελος του ερευνάται με σχολαστικότητα- ηλικιακά ανήκει στην κατηγορία των 50 έως 60 ετών, είναι ψηλός και αδύνατος, είχε οικογένεια και ασχολείτο με μαστορέματα, ενώ από την ημέρα που χάθηκε μέχρι και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του.

Με άλλα λόγια, η συγκεκριμένη υπόθεση εξαφάνισης έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την υπόθεση που ερευνάται τα τελευταία 24ωρα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρόκειται για την ίδια, αφού δεν έχει ακόμα αποδειχτεί κάτι πιο συγκεκριμένο.

Ανθρωποκτονία ή Αυτοχειρία;

Σίγουρο επίσης θεωρείται μέχρι στιγμής ότι ο μεσήλικας άνδρας που βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση, μπήκε ή τοποθετήθηκε από ανθρώπινο χέρι ζωντανός μέσα στο βαρέλι.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όσο περνούν τα 24ωρα τόσο περισσότερο ενισχύεται το σενάριο της αυτοχειρίας, το οποίο τις πρώτες ώρες δεν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες. Την ίδια ώρα στο «τραπέζι» παραμένει και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό πιθανοτήτων και το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Μίας πράξης όμως, που αν τελικά αποδειχτεί ότι συνέβη ήταν «αναίμακτη», καθώς δεν υπήρχαν κακώσεις στο άψυχο σώμα του θύματος, ενώ σε συνδυασμό με την εύρεση δύο φιαλών γκάζι, οδηγείται κανείς στο συμπέρασμα πως ίσως πρόκειται για θάνατο που προήλθε από δηλητηρίαση και ασφυξία (λόγω και της έλλειψης οξυγόνου).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr