Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλεισμός – καταστροφή: Τι φέρνει -με στοιχεία- το στραπάτσο της ΑΕΚ στην Ευρώπη

Αποκλεισμός – καταστροφή: Τι φέρνει -με στοιχεία- το στραπάτσο της ΑΕΚ στην Ευρώπη

Η ΑΕΚ έγραψε μία από τις πιο... μαύρες σελίδες της ιστορίας της απέναντι στη Βελέζ και τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη αποτυχία είναι... άπειρα

Μία από τις χειρότερες βραδιές της ιστορίας της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πέρασε χθες η ΑΕΚ απέναντι στη Βελέζ. Η Ένωση ήταν για ακόμη μία φορά κατώτερη των περιστάσεων, δεν μπόρεσε να τελειώσει την υπόθεση νωρίς και τελικά την… πάτησε στα πέναλτι, αποχαιρετώντας από τα τέλη του Ιουλίου την Ευρώπη.

Ένας αποκλεισμός με… παράπλευρες απώλειες. Αυτή τη στιγμή, στην Ένωση επικρατεί μία «παγωμάρα» και μία έντονη δυσαρέσκεια για τη… σφαλιάρα που δέχτηκαν. Διότι, κανείς από το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο δεν είχε υπολογίσει αυτό εν τέλει συνέβη.

Ωστόσο εκτός από τον αγωνιστικό τομέα, η ΑΕΚ θα έχει να διαχειριστεί και αλλού μερικά προβλήματα που φέρνει ο συγκεκριμένος αποκλεισμός – καταστροφή, με το οικονομικό σκέλος να δέχεται σοβαρά και γερά «χτυπήματα».

Αρχικά, η Ένωση θα πρέπει να συνεχίσει και να ξεπεράσει το γεγονός πως έμεινε εκτός Ευρώπης από μία ομάδα πολύ κατώτερου επιπέδου. Η Ένωση αποκλείστηκε από το νούμερο 844 του ranking της UEFA. Μόνο και μόνο αυτό το στοιχείο αρκεί για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος της σοβαρότητας του προβλήματος που έχει να διαχειριστεί τις επόμενες ημέρες ο οργανισμός.

Φυσικά, ο αποκλεισμός αυτός πηγαίνει και πίσω τον μεταγραφικό της σχεδιασμό, καθώς θα είναι δύσκολο να αποκτήσει ποδοσφαιριστές χωρίς να έχει το «όπλο» της Ευρώπης, την ώρα που το ρόστερ «φωνάζει» για ενίσχυση.

Τα μεγάλα προβλήματα ωστόσο είναι στο οικονομικό κομμάτι. Εκεί όπου η ΑΕΚ θα «πονέσει» σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό μετά το… χθεσινό κάζο. Διότι, τα έσοδα που δεν θα βάλει η Ένωση στα ταμεία της είναι πολύ μεγάλα.

Οι «κιτρινόμαυροι» κάνουν… λογαριασμό με μόλις 350.000 ευρώ. Τα ποσά που θα μπορούσε να είχε βάλει στα ταμεία της η ΑΕΚ είναι υπέρογκα σε σχέση με αυτά που τελικά βάζει αυτή τη στιγμή. Μόνο από την πρόκριση της στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League θα έβαζε συν 200.000 ευρώ στα ταμεία της, ενώ σε περίπτωση που έφτανε στα play offs θα είχε «καπαρώσει» συνολικά 750.000 ευρώ.

Και τα ποσά μεγαλώνουν, όσο έρχονται περισσότερες προκρίσεις. Με τη συμμετοχή στους ομίλους της νέας διοργάνωσης, η κάθε ομάδα κερδίζει το ποσό των 2,94 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η κάθε νίκη εκεί δίνει 500.000, με την ισοπαλία να δίνει 166.000 ευρώ.

Τέλος, το «καλό» εισιτήριο για τα νοκ άουτ αποφέρει 650.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση ως δεύτερος του ομίλου δίνει 325.000 ευρώ. Νούμερα που μπορεί να μη… ζαλίζουν τόσο, ωστόσο σίγουρα βάζουν περισσότερο βάρος στις πλάτες της ΑΕΚ, καθώς με μερικά από τα συγκεκριμένα ποσά θα μπορούσε να τακτοποιήσει πολλά θέματα, σε διάφορους τομείς.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024