Αναρωτηθήκατε ποτέ αν η γάτα σας σας αγαπάει αληθινά ή αντέχει να σας έχει κοντά της επειδή την ταΐζετε; Τώρα, μια νέα εφαρμογή θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκρυπτογράφηση εάν η γάτα σας είναι χαρούμενη, θυμωμένη μαζί σας ή απλά έχει RBF.

Το Tably είναι μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία υγείας κατοικίδιων Sylvester.ai, η οποία χρησιμοποιεί την κάμερα του smartphone σας για να αναλύσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της γάτας και να εντοπίσει εάν είναι ευτυχισμένες ή πονάνε.

Όπως ανέφεραν οι Mic και Reuters, η τεχνητή νοημοσύνη του Tally (AI) δεν βασίζεται σε απλές υποθέσεις. Χρησιμοποιεί την Κλίμακα Feline Grimace (FGS) από την κτηνιατρική επιστήμη για να αποκρυπτογραφήσει τα συναισθήματα των γατών σας.

Το FGS είναι ένα επιστημονικό πλέγμα που δημιουργήθηκε από τον Paulo Steagall, καθηγητή κτηνιατρικής αναισθησίας και διαχείρισης πόνου στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, ο οποίος δημοσίευσε τα ευρήματά του το 2019. Από τότε, το Sylvester.ai συνεργάστηκε με εταιρείες τεχνολογίας AltaML και The Bar G για την ανάπτυξη δυνατότητες μηχανικής μάθησης που θα βοηθούσαν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να αποκωδικοποιήσουν τις εκφράσεις των γατών τους χρησιμοποιώντας AI.

Πώς λειτουργεί;

Οι χρήστες ανεβάζουν μια εικόνα της γάτας τους στο Tably, η οποία στη συνέχεια θα χαρτογραφήσει την έκφραση της γάτας και θα την αναλύσει χρησιμοποιώντας τη μήτρα FGS, πριν παράγουν μια ανάγνωση. Κάντε ένα διάλλειμα, πάρτε μια βαθιά εισπνοή για τη στιγμή της αλήθειας και θα μάθετε αν η γάτα σας σας αγαπά στο μισό όσο την αγαπάτε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο