Το παιδί, το οποίο είναι ΑμεΑ, είχε καταγγείλει τη φρίκη που ζούσε ωστόσο αγνοείται.

Απίστευτη τροπή παίρνει η υπόθεση της σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης του 18χρονου στην Κρήτη.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η υπόθεση θα είχε επιτέλους αίσια έκβαση για το παιδί ΑμεΑ, αφού χθες ο πατέρας του αλλά και ο 66χρονος που κατηγορείται ότι τον βίασε, προφυλακίστηκαν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και σήμερα οπότε και κατατέθηκε αίτημα από συγγενή του 18χρονου να αναλάβει την προσωρινή του κηδεμονία, ο 18χρονος δεν εμφανίστηκε στα δικαστήρια.

«Σήμερα αναζητήθηκε από την αστυνομία και το παιδί είναι εξαφανισμένο», ανέφερε ο δικηγόρος του συγγενή του 18χρονου Ιωάννης Ντερμανάκης.

«Εδώ πραγματικά γεννάται ένα τεράστιο θέμα. Φαίνεται το έχει η μοίρα του πιστεύω να μην έχει ευθύνη και η κοινωνία και το δράμα του συνεχίζεται. Σήμερα αναζητήθηκε από την αστυνομία και το παιδί είναι εξαφανισμένο. Έγινε η διαδικασία όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Η κα πρόεδρος ζητά και θα ζητήσει την παρουσίαση του παιδιού ενώπιόν της. Θα διαπιστωθεί γιατί σήμερα το παιδί είναι εξαφανισμένο. Είμαι βέβαιος ότι η αστυνομία και σε αυτή τη φάση θα πράξει πάλι το καθήκον της. Το θέμα γίνεται ακόμα σοβαρότερο, το δράμα του μικρού Γιαννάκη συνεχίζεται. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε και τίποτε άλλο. Δεν λειτουργεί τίποτε άλλο σήμερα παρά μόνο η συνείδησή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ντερμανάκης κατέθεσε σήμερα αίτημα εκ μέρους θείου του 18χρονου, προκειμένου να αφαιρεθεί η κηδεμονία από τον πατέρα και να δοθεί στον εντολέα του. Ο ίδιος τόνισε πως η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σύντομα, ωστόσο δήλωσε πως «προκύπτει ωστόσο ένα θέμα, πιστεύω όχι τυχαίο, ότι θα πρέπει να βρεθεί και να παρουσιαστεί ενώπιον της προέδρου ο μικρός Γιαννάκης που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και ταλαιπωρείται ακόμα».

Τέλος ο κ. Ντερμανάκης ξεκαθάρισε πως ο μόνος που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβει την προσωρινή κηδεμονία του παιδιού είναι ο εντολέας του.

Κάποιοι ήξεραν αλλά δεν μίλησαν ποτέ

«Με πήρε μία κυρία χθες και έκλαιγε σπαραχτικά. Μου περιέγραφε πόσο προσπαθούσε να βοηθήσει το παιδί. Τι διαπίστωνε για αυτές τις κακοποιήσεις και την πείνα του. Υπήρξαν άνθρωποι, που έβγαλαν από μέσα τους ανθρωπιά και βοηθούσαν το παιδί.

Υπήρχαν όμως κάποια άλλα άτομα τα οποία αδιαφορούσαν, ή μένανε εντελώς ψυχροί σε αυτό το απάνθρωπο γεγονός.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Υπάρχουν μάλιστα υπόνοιες πως συγγενικό πρόσωπο που φέρεται να έχει σχέση με την Εκκλησία, αρνιόταν να εμπλακεί στην υπόθεση, παρότι γνώριζε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωνε ο 18χρονος.

Έχουν μάλιστα αναφερθεί και έχουν γίνει καταγγελίες στο αστυνομικό τμήμα του Πλατανιά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr