Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Με νάρκωσαν και με βίασαν στο ιατρείο του στρατοπέδου»: Σοκάρει η καταγγελία του 32χρονου

«Με νάρκωσαν και με βίασαν στο ιατρείο του στρατοπέδου»: Σοκάρει η καταγγελία του 32χρονου

Τι αναφέρει στη μήνυσή του ο 32χρονος για τη σεξουαλική κακοποίηση 10 χρόνια πριν όταν ήταν φαντάρος - Έπειτα από διαπληκτισμό ο λοχαγός έδωσε εντολή σε τρεις συναδέλφους του να τον βιάσουν.

Ανατριχίλα προκαλεί η καταγγελία ενός 32χρονου ότι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας – πριν 10 χρόνια – είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τρεις στρατιώτες οι οποίοι εκτελούσαν εντολή του λοχαγού της μονάδας τους.

Το περιστατικό συνέβη πριν από δέκα χρόνια και μέσα στο ιατρείο του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο όπου παρέμεινε για δυο ημέρες.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των δραστών

Η μήνυση κατατέθηκε στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη στα τέλη Μαρτίου ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες διαδικασίες για τον εντοπισμό των δραστών.

«Η διαδικασία έχει κινηθεί γρήγορα και θεωρώ πως σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις. Τα πρόσωπα τα οποία καταγγέλλονται συνολικά είναι έξι. Θεωρώ πως θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν για την πράξη τους. Τα χαρακτηριστικά των προσώπων που έχουμε δώσει μέσα από την μήνυση, είναι τόσο συγκεκριμένα που σύντομα θα βρεθούν», είπε ο δικηγόρος του θύματος στο protothema.gr.

Στην μήνυση του ο 32χρονος μπορεί να μην αναφέρει πρόσωπα και διευθύνσεις, ωστόσο μέσα από τις περιγραφές του έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία που αποκαλύπτουν τους ενόχους:

«Ο εντολέας μου παρέμεινε μόνο δυο ημέρες στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μεγάλο Πεύκο και δεν είχε πρόλαβε να γνωρίσει κανέναν. Έτσι στη μήνυση μπορεί να μην υπάρχουν ονόματα, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και περιγραφές που φανερώνουν τους θύτες».

Τον νάρκωσαν και τον βίασαν στο ιατρείο του στρατόπεδου

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 32χρονου, στη μήνυση που κατέθεσε ο 32χρονος, καταγγέλλει πως το περιστατικό συνέβη έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με τον λοχαγό του.

«Τότε ο λοχαγός θεώρησε σωστό να τον απειλήσει και να του πει μπροστά και σε άλλους: «Το βράδυ θα δεις τι θα πάθεις».

Ο 32χρονος υποστηρίζει πως ο λοχαγός έδωσε εντολή σε τρεις φαντάρους από την Κρήτη να τον μεταφέρουν στο ιατρείο. Eκεί ναρκώθηκε και στη συνέχεια ο ένας τον κακοποίησε σεξουαλική, ενώ οι άλλοι δυο τον κρατούσαν με την βία για να μην αντιδράσει.

Στη μήνυση που έχει καταθέσει, ο 32χρονος άνδρας καταγγέλλει:

  • τον λοχαγό, ως ηθικό αυτουργό της πράξης,
  • 3 φαντάρους, τον έναν για φυσικό αυτουργό του βιασμού και τους άλλους 2 για συμμετοχή στον βιασμό
  • 2 στρατιωτικούς γιατρούς – ψυχολόγους, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τον βιασμό

Όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το OPEN, τότε δεν υπήρξε καμία καταγγελία από το θύμα. Ο δικηγόρος του σημειώνει πως επέλεξε να προχωρήσει τη νομική υπόθεση τώρα, επηρεασμένος από το κίνημα ΜeToo.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024