Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 17χρονη επειδή φορούσε... τζιν παντελόνι

Ινδία: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 17χρονη επειδή φορούσε… τζιν παντελόνι

Το έγκλημα έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, όταν η κοπέλα βρισκόταν στο σπίτι της

Πληθαίνουν οι αναφορές βιαιοπραγίας και δολοφονίας νεαρών κοριτσιών από συγγενείς τους στην Ινδία, με τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της 17χρονης Neha Paswan να αποτελεί το τελευταίο από μια σειρά παρόμοιων περιστατικών.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση της μητέρας της Neha, ο παππούς, οι θείοι και τα ξαδέρφια του κοριτσιού άρχισαν να την χτυπούν με ραβδιά, κατά τη διάρκεια διαφωνίας σχετικά με το ντύσιμό της.

Το έγκλημα έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, όταν η κοπέλα βρισκόταν στο σπίτι της, στο χωριό Savreji Kharg της περιφέρειας Deoria, η οποία είναι μια από τις λιγότερο εκσυγχρονισμένες περιφέρειες της πολιτείας Uttar Pradesh.

«Είχε κρατήσει την ολοήμερη νηστεία της. Το απόγευμα φόρεσε ένα τζιν παντελόνι και μια μπλούζα και άρχισε να κάνει τις προσευχές της. Όταν οι παππούδες της αντέδρασαν στα ρούχα τους, αυτή απάντησε ότι θα συνεχίσει να το φοράει. Ο καυγάς κλιμακώθηκε και άρχισαν να γίνονται βίαιοι» είπε στο BBC η μητέρα της 17χρονης.

«Δεν την έβρισκα πουθενά»

Η μητέρα πρόσθεσε ότι, όταν οι συγγενείς είδαν πως το κορίτσι είχε χάσει τις αισθήσεις του, της είπαν ότι κάλεσαν ταξί για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν την άφησαν να πάει μαζί τους.

«Δεν την έβρισκα πουθενά. Το επόμενο πρωί, ακούσαμε ότι βρέθηκε ένα πτώμα κοριτσιού, κρεμασμένο από μια γέφυρα. Ήταν η Neha», κατέληξε η γυναίκα.

Οι αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες για φόνο και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων σε 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των παππούδων, των θείων και των εξάδελφων του κοριτσιού, καθώς και στον οδηγό του ταξί. Οι τέσσερις έχουν ήδη συλληφθεί και αναζητούνται οι υπόλοιποι.

Όπως αποκάλυψε η Shakuntala Devi, η κόρη της ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός για να βοηθά τους ανυπεράσπιστους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024