Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυρίδου – Μπούρμπου: Τα νέα «χρυσά» κουπιά της Ελλάδας

Κυρίδου – Μπούρμπου: Τα νέα «χρυσά» κουπιά της Ελλάδας

Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση στην 1η ημιτελική σειρά της δικώπου και το to10.gr σας παρουσιάζει τις δύο Ελληνίδες αθλήτριες.

Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου με μια συγκλονιστική εμφάνιση στην 1η ημιτελική σειρά κατέκτησαν την πρώτη θέση και πήραν την πρόκριση για τον τελικό της δικώπου. Μάλιστα για κλάσματα του δευτερολέπτου από τέταρτες στην με μια απίστευτη προσπάθεια βρέθηκαν πρώτες. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο Ελληνίδες έκαναν και παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο  6:48.70. Η χαρά τους για το ρεκόρ δεν κράτησε για πολύ, καθώς λίγη ώρα αργότερα στην 2η ημιτελική σειρά οι Γκρέις Πρέντεργγκαστ και Κέρι Γκόουλερ από τη Νέα Ζηλανδια, έκαναν νέο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 6:47.41. Έτσι έριξαν τις Ελληνίδες αθλήτριες στην δεύτερη της γενικής κατάταξης.

To10.gr με αφορμή την ανεπανάληπτη εμφάνιση τους στην ημιτελική σειρά στους Ολυμπιακούς Αγώνες παρουσιάζει τις δυο αθλήτριες που έχουν βαλθεί να τους τρελάνουν όλους. Η Μαρία Κυρίδου είναι μόλις 20 χρονών, ωστόσο έχει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της, σε Ευρωπαϊκούς Παγκόσμιους αλλά και Βαλκανικούς αγώνες.  Οι διακρίσεις τις ξεκινούν πριν ακόμα συμπληρώσει τα 15 έτη, καθώς κατέκτησε την 2η θέση στο 4X Junior B Women του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Ακόμα την ίδια χρονιά έχει κερδίσει και δύο φορές την θέση σε διεθνείς αγώνες  στο 1X 4km CW του διεθνή αγώνα «Silverskif» που διεξήχθη στο Τορίνο και  στο 1X Junior Women 1K του διεθνή αγώνα που διεξήχθη στην Αθήνα. Η καλύτερη της χρονιά θα πρέπει να θεωρείται το  2019, καθώς κέρδισε δύο φόρες την πρώτη θέση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα την μια  στην κατηγορία 2-Women 23  στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Sarassota -Florida USA και δεύτερη στην κατηγορία 2-Women 23 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα  Γιάννενα. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 ήρθε όταν οι δύο τους  κατέκτησαν την 5η θέση στον μικρό τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Λινζ της Αυστρίας με χρόνο 7:22.89, όπου ήταν και η τελευταία θέση που έδινε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Η Χριστίνα Μπούρμπου είναι και αυτή 20 χρονών με αρκετές διακρίσεις παρά το νεαρό της ηλικίας της. Το 2018 κατέκτησε την 1η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην κατηγορία 2- Junior Women.  Η καλύτερη της επίδοση είναι την ίδια χρονιά, καθώς πήρε την 1η θέση στην κατηγορία 2-Junior Women του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Τσεχία πραγματοποιώντας και παγκόσμιο ρεκόρ. Την επόμενη χρονιά κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία 2-Women 23  στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Sarasota – Florida USA και την 1η θέση στην κατηγορία 2-Women 23 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα Γιάννενα.

Πρόκειται για δύο νέα εξαιρετικά και ταλαντούχα κορίτσια που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και σίγουρα δεν είναι απίθανο να βρεθούν σε κάποιο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα αγωνιστούν στο τελικό της δικώπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/7), με στόχο μια θέση στο βάθρο, καθώς και το δεύτερο Ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία της Ελληνικής γυναικείας κωπηλασίας. Το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024